°C 4

Gorica se izvukla iz 'crne rupe' i u nastavku sredila i Spačvu

17.10.2020.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice upisali su novu pobjedu u domaćem dvoboju s vinkovačkom Spačvom, u derbiju četvrtog kola Paket24 Premijer lige!

Gosti su katastrofalno ušli u sezonu, osvojili su tek jedan bod i nadali su se iznenađenju u Gradskoj sportskoj dvorani, no, ekipa Andrije Nikolića nije dopustila nikakvo iznenađenje te je u konačnici stigla do rutinske pobjede, rezultatom 27:25.

Konačna razlika mogla je i trebala biti uvjerljivija, tri i pol minute prije kraja domaći su imali 'plus šest', ali su Vinkovčani u samom finišu uljepšali poraz.

Gorica je dobro otvorila dvoboj, diktirala ritam i do sredine prvog dijela napravila ugodnu razliku. Dominik Gal je ovaj dvoboj bio posebno raspoložen, u 18. minuti zabija za 9:5 i činilo se tada da će razlika samo rasti do poluvremena. Međutim, dogodilo se upravo suprotno. Gorica upada u 'crnu rupu', a gosti počinju puniti mrežu. Spačva hvata priključak, nije pomogla niti obrana sedmerca Tomislava Sladoljeva i ubrzo stiže izjednačenje.

Serija Gorice bez postignutog pogotka protegnula se na gotovo punih deset minuta, na semaforu je tada bilo 9:11. Golovi Svržnjaka i Grizelja omogućili su egal na predahu (12:12).

Gosti su imali prednost i u prvih desetak minuta nastavka, ali tada kreće 'gorički stroj' - Ceković realizira sedmerac, zabija napokon i Lucian Bura, a Novak realizira dvije kontre i utakmica odlazi u mirnije i sigurnije vode...

Dominik Novak je predvodio sa šest golova, ali iz čak 12 pokušaja prema suparničkim vratima. Gal je dodao pet komada, uz samo jedan promašaj. Savršeni učinak imali su Filip Goričanec i Hrvoje Ceković, obojica su precizni bili po četiri puta. Sladoljev je imao šest, a Purić četiri obrane.

U dresu Spačve su se istaknuli Marko Buntić i Vignjević s po šest golova.

Gorica je na vrhu ljestvice, bez poraza i sa sedam osvojenih bodova. Varaždin ima dva manje, ali i gostovanje kod Zameta u Rijeci u nedjelju.

U idućem kolu Nikolićeva momčad gostuje kod Dubrave.