°C 9

Gorica novu sezonu otvara u Osijeku: Petorica napustila klub prije početka priprema

08.06.2022.

Damir Žbulj

Pauza od prvoligaškog nogometa neće trajati predugo. Već 16. srpnja Gorica će biti u akciji, a ždrijebom je odlučeno kako će u prvom kolu nove sezone gostovati u Osijeku.

Tjedan dana kasnije na Gradski stadion stiže Šibenik, a slijede gostovanja kod Rijeke i Hajduka.

U petom kolu Goričani će sredinom kolovoza biti domaćini Lokomotivi, nakon toga igraju u Koprivnici kod Slaven Belupa pa dočekuju Istru 1961. U osmom kolu je na rasporedu gostovanje kod Varaždina, povratnika u prvoligaško društvo, a prvi krug HNL-a će turopoljski prvoligaš zaključiti 10. rujna, domaćim spektaklom s Dinamom.

Pripreme za novu sezonu počinju već u ponedjeljak, 13. lipnja, a Samir Toplak neće više imati na raspolaganju Atiemwena, Delfija, Benita, Stojanovskog i Musu Muhammeda, kojem je istekao ugovor.

Nigerijac je u Goricu stigao 2018. godine, upisao je 110 nastupa, zabio je i dva pogotka, no, 25-godišnji desni bek će karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Sa Stojanovskim je postignut sporazumni raskid ugovora, nakon što makedonski napadač nije zadovoljio. U 24 nastupa zabio je tri pogotka, dva u prvenstvu i jedan u Kupu.

Atiemwenu je istekla posudba, no, sumnjamo kako će se vratiti u Dinamo, nego će vjerojatno sreći potražiti negdje drugdje.

Posudbe su završile i Younesu Delfiju i Benitu, ali teško da će za njima netko od navijača 'pustiti suzu'.

Čekaju se i prvi dolasci, jer je kadar i na kraju prošle sezone bio 'tanak' pa je trener Toplak koristio svaku priliku da to posebno naglasi.

 

(Foto: HNK Gorica)