°C 13

Gorica ipak pobjednički zaključila turbulentnu 2020.

01.01.2021.

Damir Žbulj

Prepuna dramatike bila je posljednja ovogodišnja utakmica košarkaša Gorice, no, Bikovi pod vodstvom Josipa Sesara na najbolji su mogući način zaključili ovo turbulentno razdoblje, pobjedom 86:82 nad Šibenkom.

Imali su Goričani u posljednjoj četvrtini i 13 poena viška (74:61), ali su uporni gosti malo po malo stigli do neizvjesne završnice. Još nešto manje od tri minute prije kraja je ugodnih 'plus 12' (80:68) i činilo se kako će ovo biti još jedno rutinsko osvajanje bodova, međutim, tricama Domagoja Bašića i Šarića prednost se prepolovila...

Kad je raspoloženi Domagoj Šarić na 11 sekundi prije kraja ubacio tricu za 83:82 Šibenčani su se ponadali nekom 'ludom' preokretu, ali suci Freemanu sviraju nesportsku osobnu pogrešku, kapetan Majcunić posprema oba bacanja, trener gostiju Rahimić zaradio je tehničku i utakmica je bila odlučena.

Majcunić je na kraju bio prvo ime utakmice sa 17 ubačenih poena, dok je Krešo Ljubičić dodao 13 koševa i pet skokova. Dvoznamenkasti su bili još i Ante Mašić s 11 poena, Baković s deset koševa i sedam skokova, dok je Kapusta upisao deset asistencija, pet skokova i devet poena.

Lovro Mazalin nije imao svoju večer, ali je to sasvim razumljivo nakon svega što je ovaj Petrinjac u goričkim redovima emotivno proživio ovih dana.

Freeman je predvodio Šibenku s 24 koša, Šarić je ubacio 21, a Širko je ostvario double-double učinak od 17 koševa i deset uhvaćenih lopti. Nije to gostima bilo dovoljno...

Sesar i njegovi košarkaši imaju sjajan pogled na ljestvicu prije izazova u novoj godini. U 13 utakmica upisali su deset pobjeda i tri poraza, koliko i zagrebačka Cibona. Na vrhu je Zadar s jednim porazom manje.

Nakon kratkog predaha Goričani domaće prvenstvo nastavljaju 5. siječnja, protiv istog suparnika, na gostovanju u Šibeniku.