°C 9

Fešta na Rujevici: Gorica deklasirala lidera

11.12.2021.

Damir Žbulj

Fenomenalna je bila Gorica ove subote na riječkoj Rujevici. Ekipa Krune Rendulića doslovno je pregazila vodeću momčad HT Prve lige, koja je tek jednom zapucala u okvir gostujućeg gola. Bila bi zaista prava sportska nepravda da je taj pogodak Josipa Drmića imao utjecaja na konačni rezultat...

Kristijan Lovrić i Younes Delfi sjajnim su golovima samo potvrdili dominaciju turopoljskog prvoligaša, a 1:2 pobjeda i ne odražava realno stanje na travnjaku.



Od prve minute Goričani su krenuli 'bombardirati' domaći gol, a prvu veliku prigodu propustio je Toni Fruk, koji je nažalost uskoro morao napustiti teren zbog ozljede.

Ubrzo je i Delfi uzdrmao okvir gola, udarce su isprobali i Musa Muhammed i ponovno Delfi pa i naravno Kristijan Lovrić. Međutim, domaći vratar Labrović sjajno je odradio svoj posao.

Sve je bilo lakše nakon što je Prince Ampem u 34. minuti zaradio drugi žuti karton, međutim, Gorica bi sasvim izgledno ovu utakmicu dobila i da nije imala brojčanu prednost, gotovo sat vremena.

Nakon još nekoliko dobrih pokušaja Gorica je do prednosti stigla u 64. minuti, kad je Steenvoorden dugom loptom pronašao Kristijana Lovrića, koji majstorski smiruje loptu prsima i topovskim udarcem pogađa sam kut riječkog gola! Bilo je to neobranjivo za Labrovića.

Zaredali su se tada 'ziceri' Brodića pa Babeca pa Delfija, koji je u 75. minuti ipak uspio zatresti suparničku mrežu. Josip Mitrović je sjajno asistirao, a Delfi je uspio zabiti svoj prvijenac. Nadamo se kako će ovo biti 'okidač' za ovog talentiranog ofenzivca Gorice.

Riječani su uspjeli odgovoriti tek nakon što je pala koncentracija goričkoj obrani, Doka i Steenvoorden su zakomplicirali jednu praktički bezazlenu situaciju, do lopte je stigao Drmić, koji je hladnokrvno poentirao pokraj Kotarskog.

Međutim, nije to previše uzdrmalo Rendulića i njegove nogometaše, koji su se do kraja dvoboja sačuvali prednost i na kraju stigli do apsolutno zasluženog slavlja i vrijedna tri boda, koji Goricu ponovno vraćaju u borbu za europske pozicije.

U posljednjem ovogodišnjem kolu na Gradski stadion stiže iduće subote stiže Šibenik.




 

 

HNK RIJEKA: Labrović - Galović (Tomečak 71'), Velkovski, Smolčić (Vuk 71') - Ampem, Gnezda Čerin (Obregon 83'), Selahi, Vukčević - Pavičić (Krešić 46') - Vučkić Murić 46'), Drmić. Trener Goran Tomić.
HNK GORICA: Kotarski - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Musa - Junior, Babec - Fruk (Delfi 6' /  Golubickas 85'), Mitrović, Lovrić - Cruz (Brodić 46'). Trener Krunoslav Rendulić.