°C 14

Fenomenalni Dino Bošnjak slavio u spektakularnoj utrci na ekipnom Europskom prvenstvu: Nadam se da je tata ponosan...

12.08.2019.

Damir Žbulj

Najbolji sportaš Velike Gorice, sjajni Dino Bošnjak, otrčao je u Varaždinu u dresu reprezentacije jednu od svojih najboljih i najspektakularnijih utrka!

Na ekipnom atletskom Europskom prvenstvu dionicu od 3000 metara prošao je u vremenu 8:01,29 te je uz ovacije navijača osvojio prvo mjesto i 12 bodova za Hrvatsku, koja je na kraju osvojila peto mjesto i impresivnim nastupom zadržala svoje mjesto u drugoj diviziji europske atletike.

Dino je propustio subotnju utrku na 5000 metara pa je u nedjeljno natjecanja ušao svježiji od svojih suparnika, što je maksimalno iskoristio na stazi. Od početka je nametnuo visoki tempo te je na kraju vrhunskom završnicom ostavio iza sebe Danca Mikkela Dahl-Jessena. Stigao je Bošnjak u finišu još i usporiti i zajedno sa sjajnom varaždinskom publikom proslaviti ovaj veliki trijumf.

Na ovakvom natjecanju vrijeme je drugom planu, važna je bila pobjeda i 12 bodova za našu nacionalnu izabranu vrstu, no, Bošnjak je potvrdio kako je ovu dionicu istrčati i 'debelo' ispod osam minuta, vjerojatno i bolje od svog osobnog rekorda koji iznosi 7:57.57.

Uz Bošnjaka, člana atletskog kluba Velika Gorica, u Varaždinu su slavile tek još naše olimpijske pobjednice, SandraPerković i Sara Kolak!

"Izuzetno sam zadovoljan! Još uvijek me 'peru' emocije. Nadam se da je tata ponosan," istaknuo je s osmijehom na licu neposredno nakon utrke za pamćenje Dino, kojem je tata Damir ujedno i trener.

"Od početka natjecanja je bila uživancija biti ovdje u reprezentaciji!"

Uživao je u posljednjim metrima utrke, varaždinska publika pozdravila ga je ovacijama...

"Publika je bila nevjerojatna, nikad u životu nisam tako nešto doživio da svki krug u ciljnoj ravnini nisam čuo sebe kako dišem, koliko je publika bila bučna. Stvarno je bio nevjerojatan osjećaj i baš sam prezadovoljan trkom!"

"Malo sam riskantno krenuo, s obzirom na to kako u ovom natjecanju nije bitno vrijeme, nego osvojeni bodovi. No, na zagrijavanju sam se sjajno osjećao i i jednostavno sam morao povući utrku. Neki dečki su trčali i pet kilometara u subotu, bio sam svjestan kako su sigurno umorniji i nisam želio dozvoliti sporu trku, da se sve odlučuje u posljednjih 400 metara, da ne bi došlo do neke gužve ili padova. Sve u svemu, nevjerojatan osjećaj,"zaključio je Bošnjak, koji je na najboljem putu da ostvari svoj san i jednog dana izbori svoje mjesto na Olimpijskim igrama.

Nakon 40 disciplina hrvatski su atletičari u Varaždinu osvojili 306 bodova, kao i četvrta Latvija, koja je na kraju ipak imala više prvih mjesta.

Prvo mjesto i promociju u prvu ligu europske atletike osvojila je Estonija s 336.5 bodova, druga je bila Slovenija (321), a treća Danska s 313 bodova.