°C 9

Fenomenalna Jelena Buchberger 'pomela' konkurenciju na jakom međunarodnom turniru u Opatiji

03.11.2021.

Damir Žbulj

Još jedan fantastičan rezultat ostvarila je mlada i talentirana velikogorička badmintonašica Jelena Buchberger, koja je slavila naslov pobjednice Adria U17 International turnira u Opatiji!

Jelena je nedavno osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske, a sada je 15-godišnjakinja briljirala i na jakom međunarodnom natjecanju, u konkurenciji svojih vršnjakinja, ali i djevojaka starijih od sebe.

Uspjela je 'skinuti skalp' prvoj nositeljici Petri Hart iz Mađarske, preokretom u tri gema i rezultatom 14:21, 21:12 i 21:19.

U četvrtfinalu je uspjela svladati Zsofi Szabo s 21:13, 20:22 i 21:13, dok je u polufinalu bila uvjerljiva protiv Čehinje Kulhankove (21:13, 21:15).

U finalu je, nakon velike borbe, slavila protiv francuske igračice Carle Dubois. Jelena je prvi gem dobila s 21:17, drugi je izgubila 19:21, dok je u odlučujućoj dionici napravila još jedan preokret, jer je zaostatak 14:16 serijom od sedam uzastopnih poena stigla do vrijednog trofeja.

"Jelena je još jednom dokazala kako je na najboljem putu da ostvari blistavu karijeru. Samo da je zdravlja i pokojeg sponzora, koji bi popratili ovu našu sjajnu sportašicu," poručili su ponosno iz njenog kluba BK Velika Gorica.

Badminton je olimpijski sport i Jelenin san je jasan, osigurati svoje mjesto na Olimpijskim igrama! Zašto to ne bi bilo i već za tri godine u Parizu?