°C 8

Europska pobjeda rukometaša Gorice, trener Nikolić zahvalio navijačima na sjajnoj atmosferi

30.10.2022.

Damir Žbulj

Prekrasna rukometna večer u dvorani velikogoričkog srednjoškolskog centara završila je 27:25 pobjedom Gorice nad češkim Sokolima iz mjesta Novi Veseli. Iako je prednost za uzvrat na kraju možda mogla i trebala biti veća, Goričani su upisali europsku pobjedu, a puni Bakarić nagradio ih je glasnim navijanjem i velikim pljeskom na kraju dvoboja.

Užitak je bio gledati novi europski rukometni dvoboj u našem gradu i nadamo se kako će Gorica pod vodstvom Andrije Nikolića uspjeti sačuvati prednost, iduće subote u Češkoj.

Goričani su praktički cijeli dvoboj bili u prednosti, imali su u prvom poluvremenu i pet golova razlike, ali se u nastavka ulazi s 12:10 na semaforu. U nastavku slična priča. Na krilima podrške s tribine Gorica odlazi i na četiri pogotka prednosti, ali je nekoliko grešaka i brzopletosti u završnici omogućilo gostima da zadovoljni napuste Veliku Goricu, sa samo dva gola minusa.

Prvo ime dvoboja bio je nevjerojatni Tomislav Sladoljev s izuzetnih 17 obrana, dok je napad predvodio Juro Čakarić s deset komada, uz tek jedan promašaj.

Ceković je dodao pet komada, a Goričanec četiri.

Kod Sokola je prvo ime bio Halicek sa sedam pogodaka, a i njihov vratar Schams nije 'ostao dužan' te je upisao 13 uspješnih intervencija.

"Ostaje možda taj mali žal za kojim golom više razlike, napravili smo na kraju dvije, tri tehničke pogreške, ali to je sastavni dio igre. Nemam što zamjeriti, igrači su dali svoj maksimum, sve od sebe, htjeli su tu pobjedu. Čak se primijetila i nervoza kod nekih igrača, uvukla se malo i panika. Ipak je to europska utakmica, a dosta njih je do nedavno igralo drugu ligu. Mislim da možemo biti zadovoljni pobjedom i vjerujem da možemo odigrati isto takvu utakmicu i u uzvratu," rekao nam je trener Gorice nakon slavlja pa dodao

"Nije velika pobjeda, ali mislim da možemo pružiti još bolju igru tamo!"

"Oni igraju 'europski', moderan rukomet. Imaju tri, četiri izuzetno kvalitetna igrača. Njihov desni vanjski zabija s deset metara, dok mi nemamo takav tip igrača. Kvalitetom su u rangu s nama. Znali smo mi kako oni igraju, pripremit ćemo se dobro i za uzvrat, a nadam se da ćemo biti malo opušteniji."

Nikolić je zahvalio svima koji su došli u Bakarić i dali im glasnu podršku.

"Moramo posebno pohvaliti publiku u dvorani, prekrasno je bilo igrati u ovakvoj atmosferi i nadam se kako će biti još puno ovakvih utakmica u Velikoj Gorici," naglasio je na kraju strateg Gorice.

I mi se nadamo kako ovo nije bila posljednja ovosezonska europska utakmica u Velikoj Gorici i kako će brojni ljubitelji rukometa imati prilike uživati i u još kojem ovakvom spektaklu!