°C 7

Ema Bakula izborila Svjetsko prvenstvo

17.05.2022.

Damir Žbulj

Fantastične vijesti stigle su iz Taekwondo kluba Velika Gorica, jer je Ema Bakula na turniru Susedgrad Sokol pokal 2022 stigla do novog zlata, što joj je donijelo nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj!

Ema je i na prvom kvalifikacijskom turniru bila najbolja te je samo potvrdila svoju kvalitetu u kadetskoj konkurenciji u Hrvatskoj!

"Strašan veliki rezultat za naš klub, jer opet imamo reprezentativku i to na Svjetskom prvenstvu," javio nam je Igor Matić, trener i tajnik u TKD Velika Gorica pa dodao:

"Ovaj turnir je bio drugi kvalifikacijski za kadetsko Svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem srpnja u bugarskoj Sofiji. U konkurenciji 'Kadeta A' koji su se natjecali za Svjetsko prvenstvo nastupili su, uz Emu Bakula, Katarina Bačurin, Petra Braim i Dora Habijančić. Katarina i Petra su nažalost izgubile u prvom kolu. Dora Habijančić je odličnim nastupom u svojoj kategoriji došla do polufinala i izgubila od prve nositeljice te tako osvojila brončanu medalju!"

Međunarodni turnir Susedgrad Sokol pokal privukao je preko 600 natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

TKD Velika Gorica je nastupio s deset predstavnika, a osvojio je ukupno jedno zlato i tri bronce.

Brončane su medalje, uz Doru, osvojile u konkurenciji Kadeta B i Lana Horvat i Lejla Lea Kajfeš.

"Čestitamo svim osvajačicama medalja, a naravno najveće čestitke idu Emi na izborenom Svjetskom kadetskom prvenstvu!"