°C 9

Dvorneković: Razgovarao sam sa 'šefom', vjerujem da možemo premostiti tu barijeru

19.07.2020.

Damir Žbulj

U ove dvije prvoligaške sezone Gorica je Lokomotivu dobila tek jednom, lani u posljednjem kolu...

Matija Dvorneković nada se novom uspjehu ove nedjelje u Kranjčevićevoj ulici, od 18.55 sati, protiv ekipe koja u posljednje vrijeme igra sjajno i koja je u velikoj borbi za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije Lige prvaka, dok će početkom kolovoza u Šibeniku igrati finale Hrvatskog nogometnog kupa.

"Razgovarao sam sa 'šefom' malo o tome, rekao sam da u ligi uvijek postoji neka momčad koja ti stilom igre ne odgovara, kao što mi ne odgovaramo nekim drugim ekipama. No, trener se nije sa mnom složio. Došli smo ipak do zaključka da kad s nekim imaš negativan 'skor', bez obzira koliko se pripremiš, uvijek u podsvijesti imaš tu neku psihološku blokadu, Vjerujem da već ove nedjelje možemo premostiti tu neku barijeru i dokazati da je 'šef' bio u pravu i da to nema veze s tim da nam netko u HNL-u ne odgovara..."

"Ne možemo predvidjeti kako ćemo izgledati! Što se motivacije tiče, bez obzira na to što ne možemo niti gore niti dolje na tablici, važno je već sada stvarati momentum za novu sezonu. Nije isto završimo li ovu s tri poraza ili ćemo u pripreme ući s dvije pobjede i novim samopouzdanjem. To je naš cilj! Što bolje odraditi ove dvije posljednje utakmice, i rezultatski i igrom na terenu, kako bismo što bolje ušli u novu sezonu, koja će početi jako brzo," istaknula je 'desetka' turopoljskog prvoligaša.

-->> Kod zahuktalih Lokosa počinju 'pripreme' za novu sezonu

Gorica će završiti na šestoj poziciji, što je korak unatrag u odnosu na prošlu sezonu pod vodstvom Sergeja Jakirovića. Trener Dambrauskas još uvijek mora dokazati kako je on pravo rješenje, jer nakon nedavnih sjajnih pobjeda nad Rijekom i Hajdukom stigli su slabi rezultati protiv ekipa u borbi za opstanak, remi s Istrom 1961 i poraz od Varaždina.

U posljednja dva kola mora početi pripremati momčad za novu sezonu...

"Mi smo već u ovom kratkom razdoblju, u ove dvije godine kako smo među prvoligašima, pokazali da smo na dobrom putu. Lokosi su polako gradili tu svoju priču, koja sada dolazi na naplatu. Bore se za mjesto u Ligi prvaka, igrali su već ranije u Europi...

"Nama je prošle sezone nedostajalo par bodova, ove sezone smo bili konkurentni do prije par kola. Ništa ne ide preko noći, napraviti taj 'skok' je teško. Naravno da bi Europa bila lijepa, ali iduća sezone, s ovim trenerom, možda je pravi trenutak za to. Imat ćemo više iskustva, znat ćemo gdje smo pogriješili, što nam je nedostajalo za taj iskorak. Siguran sam da možemo napraviti priču kao što je to Lokomotiva napravila ove sezone," smatra Dvorneković.

U petak je već otpisani Inter poražen u Koprivnici 3:1, Prelecova Istra, koja već razmišlja o kvalifikacijama za ostanak, uzela je u subotu bod neprepoznatljivom Dinamu, dok je rasterećeni Varaždin šokirao Osijek (1:0). U nedjelju se još igra 'jadranski' derbi Hajduka i Rijeke na Poljudu. 

Gorica u posljednjem kolu, u petak 24. srpnja na Gradskom stadionu, dočekuje Slaven Belupo. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 35 +40 77
2. Osijek 35 +19 62
3. Lokomotiva 34 +18 61
4. Rijeka 34 +13 58
5. Hajduk 34 +17 57
6. HNK Gorica 34 -4 47
7. Slaven Belupo 35 -17 38
8. Varaždin 35 -19 36
9. Istra 1961 35 -30 25
10. Inter-Zaprešić 35 -37 17

 
(Foto: HNK Gorica)