°C 7

Djevojke Uspona najbolje u Hrvatskoj, Nataša Sobočan ostvarila normu za Europsko prvenstvo u Poljskoj

26.04.2021.

Damir Žbulj

AKOSI Uspon došao je na Ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom sa sedam natjecatelja i ponovno je velikogorički klub ostvario sjajne rezultate.

Na stadionu Mladosti na Savi Velimir Šandor je osvojio prvo mjesto u bacanju diska s rezultatom od 19.85 metara.

Dominik Počekal je nastupio u bacanju kugle i s rezultatom od 8.50 metara osvojio prvo mjesto, a u bacanju koplja je s rezultatom od 18.09 metara osvojio treće mjesto.

Tvrtko Matanović u utrci na 100 metara s rezultatom od 13.72 sekundi u svojoj skupini osvojio je treće mjesto, dok je u utrci na 400 metara s rezultatom od 1:04.03 minuta osvoji prvo mjesto.

Stjepan Dereta u utrci na 100 metara s rezultatom od 14.28 sekundi u svojoj skupini osvojio je drugo mjesto, dok je u bacanju kugle s rezultatom od 8.17 metara osvojio prvo mjesto.

Ivan Palčić nastupio je u bacanju koplja i kugle. U bacanju koplja s rezultatom od 11.15 metara osvojio treće mjesto dok je u kugli s rezultatom 4.91 metara također osvojio treće mjesto.

Renata Celjak je u bacanju koplja s rezultatom od 9.80 metara zauzela četvrto mjesto, dok je u bacanju diska s rezultatom 11.03 metara osvojila treće mjesto.

Nataša Sobočan nastupila je u bacanju koplja i kugle. U koplju je s rezultatom od 12.97 metara osvojila drugo mjesto, dok je u kugli s rezultatom od 7.00 metara osvojila prvo mjesto!

Djevojke su bile najbolje u Hrvatskoj, a Nataša je s ovim rezultatom u kugli ostvarila normu i pravo nastupa na Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj u lipnju ove godine!

Ukupno je velikogorički Uspon s 3445 bodova osvojio četvrto mjesto, a titulu prvaka je obranio AKOSI Agram.