°C 7

Dječji jesenski kros ponovno oduševio

09.10.2022.

Damir Žbulj

Popularni Dječji jesenski kros, kojeg organizira Maraton klub Velika Gorica, oduševio je i u svojem 18. izdanju! U dvorištu OŠ Eugen Kvaternik i OŠ Juraj Habdelić okupilo se gotovo 400 djevojčica i dječaka, predškolskog i osnovno školskog uzrasta, koji su se natjecali, ali prije svega družili, sklapali nova prijateljstva te na kraju vidjeli žele li se možda probati baviti 'kraljicom sportova', atletikom!

U kategoriji 'beba' najuspješniji su na kratkoj dionici bili Leon Grahovac  i Judita Karlović, kod 'cicibana' Toma Šebek i Lucija Makek, kod 'limača' su se istaknuli Noa Grđan i Nelli Komljenović, a među 'klincima', koji su trčali na 750 metara, Lukas Godinić i Katarina Cindrić.

Školarci i školarke također su se nadmetali na 750 metara, Grga Cerjak i Ema Gilja bili su ispred ostalih, dok su u najstarijim kategorijama 'fakina' i 'tinejdžera' djeca trčala na 'ozbiljnih' 1500 metara.



Lovro Pranić i Luana Bigec Sabljak najbrži su 'fakini', dok su kod 'tinejdžera' predvodili Jerko Cvetković i Pia Teskera.



Suorganizatori ovoj velikoj sportskoj manifestaciji za one najmlađe bila je i Zajednica športskih udruga grada Velika Gorica, a sve okupljene je kratko pozdravio i gradonačelnik Ačkar.



"Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju na Dječjem jesenskom krosu grada Velika Gorica te se nadamo da ste svi uživali u natjecanju, rekreaciji svježem zraku i dobrom društvu. Najveća hvala i svim volonterima koji su nam pomogli na redarstvu, nadam se kako se sljedeće godine vidimo u još većem broju," poručili su iz MK Velika Gorica.



Dječji jesenski kros je nakon dvije godine pauze zbog pandemije još jednom pokazao kako je izuzetno voljena sportska priredba za one najmlađe, ali i njihove roditelje. Svi su bili puni prekrasnih dojmova, pozitivne energije, a glavni komentar svih okupljenih nakon višesatnog veselog druženja je bio: "Jedva čekamo novo izdanje!"

 

Rezultati Dječjeg krosa dostupni su OVDJE,