°C 10

Dinamo u Zaprešiću

01.07.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera u izuzetno su teškoj situaciji...

Možda i ključni dvoboj protiv Varaždina u prošlom kolu su izgubili, upisali su deseti uzastopni poraz i praktički su s dvije noge već ispali iz prvoligaškog društva.

Poraz Istre u Koprivnici dobro je došao, razlika je do mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije je i dalje šest bodova, no, u goste Žutima stiže prvak Dinamo i teško da se mogu čemu nadati, bez obzira na slabija izdanja ekipe pod vodstvom Igora Jovičevića.

Osvajanje boda bila bi zaista senzacija, međutim, stadion Ivan Laljak – Ivić viđao je i veća iznenađenja.

Veliki hendikep bit će izostanak sjajnog vratara Mladena Matkovića.

Trener Tomislav Ivković ima pred sobom nemoguću misiju, ali u teoriji do kraja sezone ima još sasvim dovoljno utakmica da se pobjegne s dna.

Plavi su već proslavili novu titulu, priliku će u Zaprešiću dobiti igrači iz drugog plana, neke mlade nade i to može biti 'slamka spasa' za Ivkovićevu momčad u ovom domaćem dvoboju, koji počinje u 18.55 sati.

U utorak su Puljani teško stradali (3:0) kod Slaven Belupa, Gorica je deklasirala Hajduk (3:1), a Lokomotiva je bez problema nadigrala Varaždin.

Interovce, nakon dvoboja s Dinamom, do kraja sezone čeka još utakmica kod Lokomotive, domaći dvoboj s Rijekom, gostovanje u Koprivnici, dok u posljednjem kolu u Zaprešić stiže Hajduk. Raspored gotovo da ne može biti teži, ali dok postoji matematička šansa Ivković će pokušati iz ove ekipe izvući maksimum.