°C 4

Damjan Kvakan i Jan Markan u finalima HTS turnira: Ovo je fantastičan rezultat

20.09.2019.

Damir Žbulj

Na dva izuzetno jaka turnira u Slavonskom Brodu i u Zagrebu iTeam tenisači ponovo su pokazali da spadaju u sam vrh hrvatskog juniorskog tenisa.

Prvo je Damjan Kvakan, na HTS turniru do 14 godina u Slavonskom Brodu napravio veliko iznenađenje jer je bez statusa nositelja došao do finala turnira. Damjan je u četvrtfinalu glatko svladao prvog nositelja da bi potom jednakom lakoćom u polufinalu izbacio i trećeg.

"Na žalost ponestalo je snage da Damjan osvoji turnir jako visokog ranga, ali i drugo mjesto je fantastičan rezultat," poručio je Miha Troha iz teniskog kluba iTeam.

Samo vikend nakon toga isti rezultat na HTS turniru do 12 godina u Zagrebu napravio je Jan Markan, koji je također stigao do završnice, gdje je poražen od sina našeg proslavljenog tenisača.

Imao je sličan put, na putu do finala izbacio je prvog nositelja i bez obzira na to što nije osvojio pobjednički trofej, ovo je veliki uspjeh za mladog velikogoričkog tenisača.

"S posljednjim rezultatima naši dečki krupnim koracima napreduju na putu među top 15 u Hrvatskoj gdje se već sada nalazi nekoliko velikogoričkih tenisača u raznim kategorijama," dodao je Troha, koji poziva turopoljsku djecu da im se pridruže u iTeam školi tenisa, teniskom vrtiću i tenisu za odrasle, a sve dodatne informacije možete saznati na 091 33 44 031 broj mobilnog telefona.