°C 14

Dambrauskas: Na kraju smo si 'pucali u nogu', ali maksimalnim učinkom moramo biti zadovoljni

30.08.2020.

Damir Žbulj

Turopoljski prvoligaš nastavio je pobjednički niz na otvaranju nove sezone, nakon gostujućih slavlja u Varaždinu i Koprivnici, u prvom je domaćem dvoboju na Gradskom stadionu pao i Šibenik.

Nakon tri kola ekipa Valdasa Dambrauskasa ima tri pobjede i privremeno je na vrhu ljestvice s maksimalnim učinkom. Hajduk u subotu na Poljudu dočekuje Slaven Belupo, a Dinamo u nedjelju na Maksimiru igra protiv Osijeka.

-->> [VIDEO] Mudrinski, Lovrić i Babec potopili Šibenik, Kahlina skinuo penal, prvo ime gostiju - Nikola Rak

Goričani bi u slučaju da Plavi i Bili na upišu pobjede mogli reprezentativnu pauzu dočekati kao lider domaćeg prvenstva...

"Šibenik je protiv Rijeke primio gol u zadnjim minutama, zaslužili su bod u toj utakmici, a i protiv Varaždina je priča bila potpuno identična. Momčad je to koja je vrlo opasna kad krene izlaziti, u tranziciji, i ako nisi oprezan, uvijek će imati svoje trenutke. Zato je protiv njih zapravo važno kako ćeš igrati u obrani. Znali smo to, a imali smo i sreće zabiti rani gol, što nam je puno pomoglo," komentirao je dvoboj trener Dambrauskas pa dodao: "Napravili smo maksimum u želji da igramo s potpunim respektom, da niti u jednom aspektu ne podcijenimo protivnika. Mislim da smo u tome i uspjeli."

Gorica je protiv povratnika u prvoligaško društvo bila veliki favorit, nije briljirala, ali je na kraju opravdala očekivanja i upisala vrijedna tri boda.

"Nakon gola, u prvom poluvremenu, nismo imali onu tečnost u igri, lopta nije išla onako lako kao u prošle dvije utakmice. To je bilo zabrinjavajuće, ali u drugom poluvremenu slika se potpuno promijenila. Nekakvih 30, 35 minuta potpuno smo dominirali, zabili smo dva lijepa gola, a imao sam osjećaj da možemo zabiti još dva, tri, voditi 5-0 ili 6-0. A onda smo si u završnici 'pucali u nogu'. Pogriješili jedanput, primili gol, pa još jedanput na kraju... Kao što sam rekao, Šibenik je vrlo opasan, u stanju je koristiti pogreške protivnika, ali na kraju svega moram biti zadovoljan, jer ostvarili smo ono što smo planirali. Imamo stopostotan učinak, tri pobjede iz tri utakmice, a to je u ovoj fazi sezoni najvažnije," istaknuo je Litavac.

MUDRI LAKŠE OZLIJEĐEN

Odlaskom Cherifa Ndiayea otvorilo se mjesto u početnoj postavi za Ognjena Mudrinskog, što je dosadašnji 'džoker s klupe' na savršen način iskoristio. U Varaždinu i Koprivnici zabijao je po dva pogotka kao zamjena, Šibeniku je zatresao mrežu nakon samo tri minute igre. Vodeći je strijelac HT Prve lige, ali je teren morao napustiti na poluvremenu zbog lakše ozljede...

"Nije mogao nastaviti i nadamo se kako će se brzo oporaviti, jer riječ je o zaista sjajnom dečku. Naravno, fantastičan je na terenu, ali u prvom redu mislim na njegovu osobnost, koja nam je uvijek potrebna na terenu. Vjerujem da će ova dva tjedna iskoristiti za oporavak i da će biti spreman za prvu sljedeću utakmicu," nada se strateg Gorice.

Pauza traje desetak dana, prvo u pretkolu Kupa Hrvatske u Veliku Goricu stiže slavonski trećeligaš Belišće, a prvenstvo se nastavlja sredinom rujna kod Lokomotive.

RADIMO NA POJAČANJIMA

Sasvim je realno kako će biti još promjena u igračkom kadru...

"Radimo na tome. Prijelazni rok je u tijeku, to su stvari koje su pod ingerencijom sportskog direktora, ali svakako nastojimo pojačati momčad."

"Najvažnije od svega je da igrači ostanu zdravi. Evo, vratio nam se Joey Suk, vratio se i Paulius Golubickas, odigrao je prve minute nakon duge pauze... Vjerujem da ćemo za dva tjedna imati i Jiloana Hamada, i Aleksandra Jovičića, da ćemo biti kompletni i samim time imati puno opcija u pripremi utakmica," zaključio je za kraj trener trenutno vodeće momčadi hrvatskog nogometnog prvenstva.

(Foto: HNK Gorica)