°C 7

Crveno-crni u Puli ostali bez snova o kvalifikacijama za 1. HMNL

22.02.2021.

Damir Žbulj

U ključnoj utakmici za ovosezonske ambicije Futsal Gorica poražena je na gostovanju u Puli. Vodeća ekipa na ljestvici 2. HMNL Zapad slavila je s 5:3 čime je povećala prednost ispred velikogoričkih Taurusa na devet bodova. Samo prvak će na kraju sezone ući u kvalifikacije za 1. HMNL.

Bio je to u Domu sportova Mate Parlov pravi derbi, a okršaj nije mogao početi bolje za Crveno-crne, jer su do vodstva stigli u četvrtoj minuti preko Renata Rumbaka.

-->> [PRIJENOS UŽIVO] Utakmica sezone za Futsal Goricu: Idemo otvorenog garda

Ipak, domaćin ekspresno uzvraća i samo minutu kasnije bivši igrač Gorice Ivan Šulentić zabija za izjednačenje.

Rezultat se u prvom dijelu više nije mijenjao.

Puljani bolje otvaraju nastavak, Manolo Bilić pogađa za potpuni preokret.

Mislav Banek je u 29. minuti stvari ponovno vratio na početak, međutim, nada u povoljan ishod nije dugo trajala. Imširević i Šulentić brzinski postižu dva pogotka, što je domaćinu olakšalo završnicu.

Sve dvojbe oko pobjednika u posljednjoj minuti otklanja Bilić, dok je Rumbak iz deseterca u samom finišu postavio konačni rezultat.

 

Futsal Gorica je u Pulu stigla sa samo devet igrača, u početnoj postavi bili su vratar i kapetan Pavao Ježić te Mislav Banek, Renato Rumbak, Dario Šestić i Tino Čirjak, dok na klupi bili Mateo Čekol, Marko Marković, Leonardo Mostarlić i Tomislav Hercigonja, inače rezervni vratar.

U idućem kolu Goričani ponovno igraju protiv ekipe iz Pule, no, u Gradsku sportsku dvoranu stiže trećeplasirana Mne Veruda.