°C 14

Cinac: Borili smo se jedan za drugoga

17.01.2022.

Damir Žbulj

Važnu pobjedu ostvarili su košarkaši Gorice u 17. kolu HT Premijer lige, na svom parketu protiv neugodnog Zaboka.

Iako su vodili praktički cijelu utakmicu, Bikovi su u zadnjim sekundama gotovo ostali bez bodova, no, gosti su, srećom, propustili zabiti tricu za konačno slavlje.


Imala je ekipa pod vodstvom Bože Radoša dvoznamenkastu prednost i u prvom poluvremenu i pet minuta prije kraja, no, uporni i borbeni Zabočani su uspjeli uhvatiti priključak.

Bilo je vidljivo kako je Gorica svoju posljednju utakmicu odigrala još tamo prije Božića, ali i kako je proteklih desetak dana bila u problemima s koronavirusom.

"Znali smo da je Zabok jedna čvrsta i iskusna ekipa. Jednostavno kod nas se osjetio nedostatak zajedničkih treninga zbog cijele te situacije oko korone. Nismo bili u ritmu kako to inače znamo biti, falilo je timske kohezije i uigranosti. U par navrata smo se odvajali na 7, 8, 10 razlike u drugoj i zadnjoj četvrtini, međutim Zabok se  cijelo vrijeme  vraćao i ja im čestitam na odlično odigranoj utakmici. Na kraju su imali i taj šut za pobjedu. No, s obzirom na sve okolnosti ja čestitam svojim momcima. Ovo je bila jako važna pobjeda za nas, sretni smo i idemo dalje," poručio je nakon dvoboja strateg Gorice, koju su predvodili Kapusta, Kalajžić i Dino Cinac, koji je u pobjedu ugradio 12 poena i sedam skokova:

"Bila je teška utakmica kao što smo i očekivali. Na kraju je doslovno bila na jednu loptu i ovaj put smo bili sretniji od Zaboka i odnijeli smo pobjedu. Mislim da smo zaslužili pobjedu jer smo svih 40 minuta bili ekipa, borili se jedan za drugoga i to nas je na kraju nagradilo!”

Važan je bio i doprinos Karla Uljarevića, pogotovo u finišu susreta.

"Čestitam igračima Gorice na pobjedi. Mislim da je utakmica isto tako mogla otići na našu stranu. Imali smo taj šut za pobjedu u zadnjim sekundama utakmice. Lopta nije ušla, no da nam je netko prije utakmice ponudio takav rasplet mi bi ga sigurno prihvatili. Međutim, to je košarka, jednu utakmicu se tako dobije, drugu se izgubi. Mi smo imali dominaciju pod košem, s druge strane Gorica je malo jača na vanjskim pozicijama i u sudaru te dvije koncepcije dobili smo jednu neizvjesnu utakmicu. Večeras je to otišlo na stranu Gorice, nadam se da ćemo mi drugi put imati više sreće," dodao je trener poraženih.

Gorica sad treba saznati termin odgođene utakmice kod Sonik Puntamike.