°C 16

Cibona ipak uzela bodove u Velikoj Gorici

10.12.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice odigrali su jednu jako dobru, borbenu utakmicu, ali su u neizvjesnoj završnici ipak poraženi od favorizirane zagrebačke Cibone. Vukovi su slavili 76:70, ali su se itekako morali pomučiti za bodove u Gradskoj sportskoj dvorani.

Bikovi su sjajno otvorili dvoboj te su protiv 'uspavanih' gostiju' dominirali i u skoku i u šutu te su nakon prvih deset minuta igre imali šest poena prednosti (21:15).

U drugoj dionici Cibona dominira i prvo hvata priključak, a onda i dolazi do prednosti. Međutim, ukradena lopta Kalajžića i zakucavanje s istekom vremena za 33:40 dali su nagovijestiti kako se Goričani nisu predali i kako se u drugom poluvremenu misle itekako nastaviti boriti.

Pokazali su to u trećoj četvrtini, u kojoj su Kalajžić. Uljarević, Kapusta i Baković uspjeli 'terorizirati' gostujuću obranu i Goricu dovesti do izjednačenja, ali nažalost ne i do vodstva.

Cibona se othrvala domaćem naletu i u posljednjih deset minuta ulazi se s 47:53 na semaforu.

Gosti su u četvrtoj dionici nastavili koristiti prednost u visini i svoju veću rotaciju te su otišli i na dvoznamenkastu prednost. Međutim, igrači Bože Radoša trudili su se kreirati iznenađenje sve do samog kraja, presingom su uspjeli natjerati suparnika na nekoliko pogrešaka te su čak u finišu i zaprijetili, ali više od taga nije išlo.

Marko Baković je predvodio Goricu sa 16 poena i 11 skokova, a ponovno je dobar bio i Kalajžić, s 15 poena, pet skokova i tri asistencije. Kapusta je ubacio 14 poena, uz četiri asistencije i četiri skoka, ali i pet izgubljenih lopti, koliko je imao i Uljarević, koji je ubacio 11 koševa.

Gorica je slobodna bacanja gađala 12/21 i to jedan od razloga ovog poraza.



U pobjedničkim redovima dominirao je centar Danko Branković, koji nije imao konkurenciju pod obručima te je ubacio 21 poena, uz tek jedan promašaj iz igre (9/10) i valorizaciju 25. Lovro Gnjidić je dodao 17 koševa, ali je majstorski vodio igru Vukova te je pokazao zašto je jedan od hrvatskih najtalentiranijih košarkaša. Kapetan Cibone Roko PRkačin an terenu je proveo samo 13 minuta, a ostatak je prosjedio zbog ozljede skočnog zgloba.

Goričanima je ovo šesti poraz i trenutno su na četvrtoj poziciji ljestvice HT Premijer lige, ali Cedevita Junior ima čak četiri odigrane utakmice manje.

U idućem kolu u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Split, a onda će Gorica još prije Božića odigrati i domaći dvoboj osmine finala Kupa Kreše Ćosića sa Šibenkom, prije kratke zimske pauze.