°C 16

Čelnik goričkog plivačkog kluba imenovan izbornikom i direktorom hrvatske reprezentacije!

14.08.2021.

Damir Žbulj

Čelnik velikogoričkog plivačkog kluba, kao i član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga našeg grada, Domagoj Zajec, imenovan je za vršitelja dužnosti izbornika i direktora hrvatske plivačke reprezentacije, odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza.

Vodit će reprezentaciju u prijelaznom razdoblju do imenovanja izbornika i direktora reprezentacije u punom mandatu.

Zajec je professor kineziologije, a godinama je plivao za zagrebački Medveščak, rušio hrvatske rekorde u štafetama te osvajao medalje na državnim prvenstvima.

"Samo radom i zalaganjem može se doći do uspjeha i rezultata, a odricanje, radne navike i dobra organizacija slobodnog vremena posebno su bitni u plivanju," poručio je Zajec, koji je u Tokiju bio trener hrvatskog olimpijca Nikole Miljenića, dok je na Igrama dio reprezentacije bila i Ema Rajić, Amerikanka hrvatskih korijena i državljanstva, a porijeklom Velikogoričanka.

Zajec vodi i koordinira plan i program PK Gorica za mlade plivače na Gradskom bazenu

"Sastavili programe kako bismo djeci i svima koji sudjeluju, od pet godina i odraslih, na njima blizak, zanimljiv i individualan način približili plivanje kao jednu od najzdravijih tjelesnih aktivnosti i stila življenja, koja se može naučiti već od najranije dobi i koristiti cijeloga života. Cilj je kroz učenje osnovnih i naprednih plivačkih znanja i vještina stvoriti sportske navike koje su temelj za bavljenje sportom u budućnosti."

U suradnji s ostalim trenerima osigurava se stručan i profesionalan razvoj svakog pojedinca uključenog u klub.