°C 8

Breška liga igra se i ove godine: Ako treba i bez gledatelja

15.05.2020.

Damir Žbulj

Jedna od najpopularnijih društveno-sportskih manifestacija u velikogoričkom kraju, popularna 'Breška liga', ipak će se igrati i ove godine. Iako je zbog pandemije koronavirusa bilo upitno njeno održavanje, pronađen je način da natjecanje malonogometnih momčadi s područja Vukomeričkih gorica krene 13. lipnja.

Zlatko Petrac i Darko Brajković, čelnici Breške lige, dali su zeleno svjetlo za 18. izdanje, potvrdila je Zajednica sportskih udruga Velike Gorice, koja je i jedan pod pokrovitelja.

Naslov pobjednika brani momčad Kravarskog, a uz njih su kroz povijest ovog natjecanja slavili tek još Dubranec, Novo Brdo i Velika Buna.

Otvaranje je 13. lipnja Športskom parku Siva čaplja u Gornjem Hruševcu. Gladovec je odustao od lige pa se za titulu se bori 16 ekipaa pehar pobjednika podignut će se u Dubrancu na Veliku Gospu, 15. kolovoza.

"Jedva čekamo i prvu utakmicu i prvo istrčavanje. Na sastanku je bilo više od 30 ljudi, interes je značajan, a jedan od ciljeva je bio i kontinuitet natjecanja. Ljudi su željni nogometa. Breška liga će se održati, ako treba i bez gledatelja. Vidjet ćemo, pratimo razvoj događaja kao i svi u Hrvatskoj i sigurno je da ćemo znati poduzeti tražene i potrebne mjere," poručio je Petrac.

Utakmice će počinjati u 15 sati, a momčadi će na teren, ako će to biti potrebno, dolaziti neposredno prije početka, kako ne bi bilo međusobnih kontakata u većoj mjeri.

Turnir Lige održat će se 19. srpnja u Pokupskom.