°C 9

Borbeni Bikovi još jednom 'skinuli skalp' hrvatskom izborniku i njegovoj Cedeviti

24.04.2022.

Damir Žbulj

Još jednu sjajnu, borbenu partiju pružili su košarkaši Gorice, u kojoj su u dramatičnoj završnici uspjeli doći do slavlja protiv Cedevite Junior.

Nije išlo protiv Zadra, Cibone ili Splita, kada Bikovi nisu uspjeli iznenaditi favorizirane suparnike, ali su zato još jednom u Ligi za prvaka nadigrali ekipu koju s klupe vodi hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

Bila je to prava košarkaška poslastica, a odluka je pala u posljednjih pet minuta...

Polaganjem Kalajžića na semaforu je tada bilo velikih 70:64, ali gosti iz Zagreba tada rade seriju 10:0 i u potpunosti okreću utakmicu an svoju stranu, dvije minute prije kraja.

Momčad Mladena Starčevića nije se predala, niti posustala, Uljarević je pospremio oba bacanja, nakon ukradene lopte Kapuste tricu je pogodio Ante Mašić i Gorica je na ulasku u zadnju minutu ponovno u prednosti.

U dramatičnoj završnici Uljarević je ponovno savršeno miran s linije slobodnih bacanja i Gorica je zasluženo razveselila svoje navijače u Gradskoj sportskoj dvorani. Nakon dalekometnog pokušaja Miličevića desetak sekundi prije kraja Mašić je osvojio skok, a Uljarević je postavio na konačnih 81:74!

Uljarević je na kraju završio na 15 poena i sedam asistencija, dok su predvodili Kalajžić s 19 koševa i četiri skoka i šest asista te Dino Cinac sa 16 poena i devet skokova!

Kod poraženih bolji od ostalih tek Sandro Rašić s 14 koševa.

Gorici je ovo druga pobjeda u Ligi za prvaka, obje su ostvarene protiv Cedevite Junior.

U idućem kolu Bikovi dočekuju Zabok, a to će biti dvoboj koji bi mogao odlučiti hoće li Gorica u doigravanje ući s pete ili šeste pozicije.