°C 6

Bivši trener Hajduka preuzeo Goricu: Nastavljamo svojim putem, držeći se ranije zacrtanih ciljeva i ambicija

04.01.2021.

Damir Žbulj

U HNK Gorica nisu imali vremena dugo razmišljati o nasljedniku Valdasa Dambrauskasa, nakon šokantnog odlaska litavskog trenera i sportskog direktora Nikoličiusa samo dan prije početka priprema za nastavak sezone.

Klupska Uprava na čelu s predsjednikom Črnkom odlučili su angažirati Sinišu Oreščanina, koji je bez posla od srpnja 2019. godine.

Oreščanin je hrvatskoj javnosti poznat kao bivši trener Hajduka s kojim je imao najbolji prosjek osvojenih bodova od hrvatske samostalnosti, ali je i upisao i jedan od najtežih poraza u povijesti 'majstora s mora' i ispadanje od malteške Gzire u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Novi trener Gorice nosio je kao igrač dresove Sesveta, Ljubuškog, Dugog Sela, TŠK-a, ZET-a, Maksimira, Lučkog...

Trenersku karijeru započeo je kao 27-godišnjak u Sesvetama, gdje je bio i voditelj omladinske škole te trener prve momčadi. S mlađim uzrastima radio je i u školi NK Zagreb, a zatim i u Dinamu, Al Nassru i na kraju Hajduku.

"HNK Gorica nastavlja svojim putem, držeći se ranije zacrtanih ciljeva i ambicija, u što se novi šef stručnog stožera savršeno uklapa," poruka je iz kluba.

Prvi pomoćnik bit će mu Goran Rosanda, no, u stručnom stožeru ostaju i Saša Sabljak, Krešimir Šoš, Siniša Klafurić, Josip Paušić i Filip Borak.

Pripreme za nastavak sezone počinju u ponedjeljak 4. siječnja, a 48-godišnji Oreščanin će službeni debi imati 19. siječnja na gostovanju u Puli kod Istre 1961. Samo četiri dana kasnije čeka ga veliki derbi s vodećim Dinamom na Gradskom stadionu.