°C 7

Bivši mladi hrvatski reprezentativac kod Sesara: Gorica je pravo mjesto za mene!

08.08.2020.

Damir Žbulj

Velikogorički košarkaški premijerligaš nastavlja slagati momčad za novu sezonu. Nakon povratka Bakovića, angažmana razigravača Kalajžića, slovenskog šutera Kovačevića i bivšeg centra Cibone Ljubičića, u ekipu pod vodstvom Josipa Sesara stigao je i 22-godišnji Emil Savić, dva metra visoki bek, stalni član svih mlađih (U14, U16, U18 i U20) reprezentacija Hrvatske.

Prošao je Cedevitinu školu košarke, a najveći uspjeh ostvario je u dresu Rudeša, s kojim je osvojio brončane medalje na U14 i U16 prvenstvima Hrvatske. Suigrač mu je i tada bio Krešo Ljubičić...

Ugovor ga veže na dvije sezone, s opcijom produljenja na još godinu dana.

"Za početak želim se zahvaliti Gorici na pruženoj prilici. Puno je prošlo od moje zadnje utakmice u Hrvatskoj i uvjeren sam da je Gorica pravo mjesto za mene da se vratim na domaći teren i zaradim minutažu te pomognem ekipi pobijediti u sto je vise utakmica moguće kako u HT Premijer ligi tako i u ABA 2 ligi. Potpisivanjem višegodišnjeg ugovora vidim da Gorica računa sa mnom u budućnosti i to mi definitivno daje motivaciju da svaki trening i svaku utakmicu iskoristim za napredak, individualno i s ekipom," poručio je na predstavljanju Savić.

"Juniorsku košarku Emil provodi u klubu Baloncesto Torrelodones u Madridu, poznatoj košarkaškoj akademiji gdje pod vodstvom bivšeg trenera KK Gorica, Davora Matkovića osvaja prvenstvo Madrida za juniore uz pobjedu nad Real Madridom kojima je to bio prvi poraz u dvije godine natjecanja i osvojenu nagradu za MVP te sudjeluje na juniorskim prvenstvima Španjolske osvajajući 6. odnosno 11. mjesto i potpisuje profesionalni trogodišnji ugovor s Valencijom gdje se sljedećih godine razvija u seniorskoj i B ekipi uz posudbu u ACB ligaša San Pablo Burgos u sezoni 2017/18. Prošle godine bio je član PSK Karlsruhe Lionsa koji su se natjecali u njemačkoj PRO A ligi," pojašnjenje je iz kluba.

Goričani su prije nekoliko dana krenuli s pripremama, željno iščekujući prve utakmice nakon prekida sezone zbog pandemije koronavirusa.

(Foto: Instagram)