°C 7

Bikovi zasluženo slavili u šokantnoj završnici, Zabok promašio tricu za pobjedu

16.01.2022.

Damir Žbulj

Nakon gotovo 25 dana bez utakmice, što zbog zimske pauze, što zbog koronavirusa, košarkaši Gorice vratili su se u akciju sjajnom pobjedom nad neugodnim Zabokom. Ekipom koja je u prošlom kolu 'skinula skalp' Ciboni...

Bikovi su bili izuzetno motivirani, željni pobjede i dobrog rezultata i to im se na kraju vratilo, izuzetno važnom 79:77 pobjedom.

Imali su gosti posljednji napad za izjednačenje ili čak i slavlje, ali se Jarvis Garrett odlučio za dodavanje, umjesto za polaganje, no, Jure Gunjina nije pogodio tricu iz kuta u posljednjim sekundama dvoboja. Lopta je nekako 'iscurila' iz obruča, a momčad Bože Radoša nagrađena je za sve probleme u kojima se našla proteklih desetak dana.

Zbog koronavirusa u svojim redovima morala je Gorica odgoditi prošlotjedno gostovanje u Zadru kod Sonik Puntamike, nedostajalo je treninga i pripreme za dolazak Zaboka, međutim, sve su to  Kapusta, Kalajžić, Uljarević i društvo uspjeli izvući.

Gorica je vodila praktički cijeli dvoboj, ali su gosti konstantno prijetili i hvatali priključak. Nisu se predali niti pet minuta prije kraja, kad je bilo deset poena prednosti za Goričane te su na kraju gotovo uspjeli uzeti vrijedne bodove u borbi za plasman u Ligu za prvaka.

Ključne su se pokazale trice povratnika Batura, kapetana Kapuste i Uljarevića, koji je pola minute prije kraja, na isteku napada, pogodio dalekometni šut preko ruke za 79:75 na semaforu.

Bilo je to dovoljno...

Kapusta je predvodio napad sa 17 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je Kalajžić dodao 15 koševa. Sjajnu partiju pružio je i Dino Cinac s 12 poena i sedam skokova, dok je Uljarević upisao 11 koševa i šest asistencija. Ivan Batur zaigrao je nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede koljena i nije promašio iz igre.

Zabočane je predvodio Garrett s 20 koševa.

Još uvijek nije određen termin odgođene utakmice kod Sonik Puntamike, a prema aktualnom rasporedu Gorica bi idući dvoboj trebala imati za gotovo dva tjedna protiv Cedevite Junior.