°C 6

Košarkaši Gorice u zadnjem kolu odlučuju o svom ostanku u premijerligaškom društvu

30.04.2023.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu uspjeli na svom parketu dobiti DepoLink Škrljevo pa će o ostanku u premijerligaškom društvu odlučiti gostovanje kod zagrebačkog Dinama!

U nervoznom i dramatičnom dvoboju gosti su krajem prvog dijela imali čak i 19 poena prednosti, ali se na veliki predah odlazi samo s 'minus deset' Bikova (38:48).

Bikovi su odlično otvorili nastavak, uhvatili priključak, čak i poveli poslije zakucavanja Nakića, ali Škrljevo uzvraća udarac i u posljednjih deset minuta ulazi sa šest poena viška.

U posljednjoj dionici gosti još jednom odlaze na dvoznamenkastu prednost, snage i vremena za novi povratak više nije bilo pa je završilo s 83:90 (24:25, 14:23, 25:21, 20:21).

Jure Gunjina ubacio je 21 koš, dok su po 17 dodali i Batur i Uljarević, koji je imao i devet skokova i sedam asistencija. Dvoznamenkasti učinak imao je još Nakić s 12 poena, dok je Mašić ostao na sedam, uz isto toliko skokova.

 

Bez Cinca i Lužaića bolje niti nije moglo, a zanimljivo kako su i Porobić i Jelenković proveli na parketu manje od tri minute.

"Zakazali smo u prvom poluvremenu, bili smo 'premlaki' u drugoj četvrtini, igrali smo 'mekanu' obranu. Oni su napravili razliku, mi smo kasnije stizali, vratili se, ali u ovako suženoj rotaciji teško je držati koncentraciju svih 40 minuta. Napravili smo neke početničke pogreške, promašili smo neke zicere, a jedan od razloga je i umor. Zadnje kolo ovisimo ipak o sebi, gostujemo kod Dinama i vjerujem da možemo odigrati bolju utakmicu i na kraju ostati u ligi," optimistično je poručio trener Turić.

"Zadnja utakmica će sve odlučiti, idemo na glavu pa što bude," dodao je Uljarević.

Prvo ime u pobjedničkoj momčadi bio je Derryck Thornton s 20 poena, od čega deset s linije slobodnih bacanja, bez promašaja, uz sedam asistencija.

Trenutno je na dnu Zabok, iznad su Alkar, a svi imaju po devet pobjeda. Posljednje mjesto znači ispadanje, a predzadnji mora u dodatne kvalifikacije za opstanak.

U posljednjem kolu Gorica gostuje kod Dinama, Alkar kod Škrljeva, a Zabok dočekuje Bosco. Dinamo je osigurao prvo mjesto Lige za ostanak i sedmu poziciju prije početka playoffa, dok se i Škrljevo i Bosco bore za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje...