°C 6

Bikovi nadoknadili veliki zaostatak, ali na kraju ostali bez bodova: Nije bilo koncentracije i snage

22.12.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su novi poraz u HT Premijer ligi, nakon što je u Gradskoj sportskoj dvorani slavio Split.

Bila je to poprilično nevjerojatna i uzbudljiva utakmica u kojoj su Goričani bili katastrofalni u prvom poluvremenu i prije početka nastavka imali čak 19 poena zaostatka (32:51).

Međutim, u trećoj četvrtini gosti iz Splita malo su se opustili, a Bikovi su krenuli u nezaustavljivu seriju te su u manje od deset minuta uspjeli nadoknaditi veliki minus i u jednom trenutku čaki povesti, tricom Kapuste za 57:56.

Ipak, za ovakav povratak 'potrošnja' ekipe bila je velika, a teško je biti ravnopravan suparnik kad imaš samo sedam igrača u sastavu.

Goričani su se borili do kraja, baš kao i protiv Cibone, ali na kraju nisu uspjeli doći do iznenađenja i gosti su uzeli bodove (71:78)

Cinac i Batur nisu ulazili u igru, Stipe Sokol je na terenu bio manje od dvije minute, a glavne karike bili su Baković, Kalajžić i Kapusta.

Baković se zaustavio na 17 poena i osam skokova, Kalajžić je imao 15 koševa, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok je Kapusta dodao 11 poena te po pet skokova i asistencija.

Ante Mašić je s tri trice i 11 poena dao svoj doprinos, baš kao i Ivan Tvrtko Majić, koji je upisao deset koševa.

"Mislim da je utakmicu presudila druga četvrtina gdje smo loše odreagirali u  obrani. Dozvolili smo im lagane poene iz kontri. Kasnije na -19 bilo se teško vratiti makar smo i u tome uspjeli. Vodili smo u jednom trenutku, ali nije bilo dovoljno snage za potpuni preokret," rekao je Majić nakon poraza.

Uljarević je ostao na tek sedam koševa, uz šut 3/12, dok Savić nije imao niti jedan ubačaj, promašio je sva tri pokušaja za tricu.



Darko Bajo 'terorizirao' je Goricu pod obručima, s 23 poena (9/10) i 11 skokova,a  dvoznamenkasti su bili i Barić s 14 te Ukić s deset koševa, ali i Žganec s 11 skokova.

"Korektno smo ušli u utakmicu. Parirali smo prvih nekoliko minuta. Međutim, nakon toga su proradili snaga i antropometrija njihovih tijela pogotovo ispod koša. Jednostavno nismo mogli odgovoriti na njihovu snagu i skok igru. Kad moraš udvajati i pomagati onda dolazi do laganih šuteva za tri poena. Oni su u prvom poluvremenu relativno dobro to koristili. Isto tako nama su neki otvoreni šutevi u prvom poluvremenu izlazili bez obzira što su bili otvoreni. Uoči drugog poluvremena u svlačionici smo se skupili, rekli da nemamo što izgubiti i dogovorili da idemo igrati svoju igru. Krenuli smo igrati zonu što je urodilo plodom. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu, čak smo i poveli u ključnim trenucima. Međutim, na kraju nije bilo dovoljno kisika, koncentracije i snage da bi prelomili i dobili Split. Žao mi je što je tako ispalo i čestitam Splitu na pobjedi, a isto tako čestitam svojim momcima na drugom poluvremenu koje je bilo izvanredno,” smatra trener Bikova Bože Radoš.

Gorica nema pravog centra i to je već sada veliki problem protiv ozbiljnijih momčadi, baš kao što je to i krakat roster.

Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom stanju će biti momčad u četvrtak, kad će se Bikovi boriti za mjesto na završnom turniru Kupa Kreše Ćosića protiv Šibenke.

Okršaj je na rasporedu u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati.