°C 13

Bikovi ispustili veliku prednost i prokockali bodove u produžetku

16.04.2023.

Damir Žbulj

Još jednu važnu pobjedu u borbi za opstanak u HT Premijer ligi 'prokockali' su košarkaši Gorice. Baš kao i prije nekoliko dana protiv Dinama, ponovno su ostali bez bodova na svom parketu...

Ovaj put nakon produžetka, a Zabok je na kraju slavio s 88:93 (19:12, 24:16, 22:31, 7:13; 16:21).

Bikovi su odigrali sjajno prvo poluvrijeme, imali su nakon dvije četvrtine velikih 15 koševa prednosti (43:28), ali kao da su pomislili da je utakmica odlučena.

U nastavku je Zabok zaigrao agresivnije, uspio je ekipi Braslava Turića stvoriti puno problema i uz malo sreće u završnici doći do produžetka i na kraju izuzetno vrijednog slavlja.

Gorica je u posljednjih deset minuta regularnog dijela utakmice ubacila samo sedam poena!?

Polaganje Gunjine četiri minute prije kraja bio je posljednji ubačaj Bikova i nakon toga lopta više nije prošla kroz gostujući obruč. Promašivali su i Uljarević i Batur i Gunjina i Porobić, a posebno je bio nevjerojatan promašaj zicera iskusnog Mašića, na ulasku u zadnju minutu, dok je Gorica još imala minimalnu prednost.

Antonio Črnjević je 43 sekunde prije kraja zabio jedno bacanje za 72:72 i tako je ostalo do isteka 40. minute.

Bilo je izvjesno kako nakon takve završnice Zabok ima veliku psihološku prednost prije početka produžetka i to se u konačnici i pokazalo na terenu. Iako je Nakić-Vojnović ubacio tricu na startu dodatnih pet minuta.

Istom mjerom uzvratio je Bond Jr., a razigrao se i Glasper Jr...

Napokon je ponovno nešto pogodio i Gunjina, priključio mu se i Batur, a tricom Mašića Gorica 55 sekundi do kraja ima 88:87 na semaforu.

Niti to nije bilo dovoljno.

Ponovno odgovaraju Bond i Glasper, a u završnici su gosti iskoristili pogrešku i promašaj Batura, a sudbinu Gorice s linije slobodnih bacanja zapečatio je Črnjević.

Imali su Goričani prigovora na neke sudačke odluke u finišu dvoboja, ali za ovaj poraz najviše su si krivi - sami.

Gunjina se zaustavio na 18 poena, uz 12 skokova i sedam asistencija, Ivan Batur dodao je 16 koševa, uz deset skokova i šest asistencija, dok je Majić zabio 15 poena, od čega su četiri bile trice. Dvoznamenkasti učinak imali su još i Porobić i Nakić Vojnović, ali izgleda kad Uljarević ima slabu šutersku večer, Gorica gubi utakmice.

Nezaustavljivi Robert Eugene Glasper Jr. je praktički sam dobio Goricu  s nevjerojatnih 37 koševa, pet skokova i osam asistencija.

Ostala su još četiri kola do kraja Lige za ostanak, a grčevita borba za očuvanjem premijerligaškog statusa nastavlja se u Sinju kod Alkara, koji ima identičan učinak od osam pobjeda. Toliko ima i DepoLink Škrljevo, Zabok ima jednu više, a Bosco je ove sezone slavio deset puta.

Drama se nastavlja...