°C 14

Biciklistički spektakl u Samoboru ovaj vikend!

02.06.2022.

Redakcija

Ovu nedjelju održat će se međunarodna biciklistička 29. XCO Samobor 2022. na atraktivnoj stazi Park šume Tepec u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš. Utrka u Samoboru godinama je jedna od najbolje organiziranih utrka sličnog karaktera, pa ne čudi da će se u Samoboru naći preko 300 natjecatelja iz cijele Europe, ali bit će i onih domaćih. Poseban šarm daje joj start i cilj na glavnome gradskom trgu, ali i aktualna staza poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti, uz težak, ali atraktivan „balvan” spust i jednako zahtjevan spust stubama podno Staroga grada. Utrka je također uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a boduje se i za Kup Hrvatske i Slovenije.

Nakon što smo pretprošle i prošle godine uspjeli organizirati 27. i 28. izdanje međunarodne MTB utrke XCO Samobor u uvjetima COVID restrikcija, ove godine pripremamo 29. izdanje iste utrke. Proširili smo organizacijski tim i uložili dodatne napore i sredstva u organizaciju i kvalitetu same utrke, tako da sudionike očekuju brojni noviteti, a ujedno je to uvod i u jubilarno, 30. izdanje 2023. godine. U nedjelju, 5. lipnja start i cilj ćemo ponovno imati u samom srcu Samobora, na Trgu kralja Tomislava, te, vjerujemo, ugostiti najbolje hrvatske, slovenske, ali i svjetske natjecatelje – rekao je o utrci predsjednik BBK Šišmiš Samobor Luka Čanak, dodavši: Veselimo se još jednom pravom MTB vikendu u Samoboru i pozivamo sve ljubitelje biciklizma da nam se pridruže, što kao natjecatelji, što kao gledatelji. Dobrodošli!

Osim za natjecatelje, ovo će natjecanje biti izuzetno atraktivno za gledatelje koji će, uz mjere opreza, vrhunske natjecatelje moći pratiti i duž staze – od glavnoga gradskog trga, Samoborskog muzeja, staroga grada, Anindola, park šume Tepec i drugim mjestima.

Koliko je ova utrka zahtjevna pokazuje i rang natjecatelja koji su se na njoj iskušali. Do sada su na utrci nastupila velika imena svjetske MTB scene kao što su Manuel Fumic, Vlad Dascalu, braća Luca i Daniele Braidot, Tanja Žakelj, Yana Belomoina, Blaža Klemenčić, Barbara Benko, Andras Parti, Alexander Gehbauer, Sergii Rysenko, Catriel Soto, Uwe Hochenwarter kao i najbolji hrvatski MTB vozači Pavao Roset, Đani Simčić, Filip Turk i mnogi drugi.

Raspis, propozicije i sve informacije o prijavama možete naći na https://xco-samobor.bbk-sismis.hr/