°C 6

Bernard Grgić diskutabilnom sudačkom odlukom ostao bez borbe za europsku medalju

29.09.2022.

Damir Žbulj

Velikogoričanin Bernard Grgić, jedna od velikih hrvatskih boksačkih nada, zaustavljen je u osmini finala juniorskog Europskog prvenstva u Italiji.

Grgić je lani na kadetskoj europskoj smotri osvojio broncu, ali ove godine, nažalost, nije uspio ponoviti sličan ili još bolji uspjeh.

"Zaustavljen je podijeljenom i diskutabilnom sudačkom odlukom 3:2 u kategoriji do 63 kg protiv Irca Cilliana Reillyja Lennona, premda je naš reprezentativac bio bolji i dobio dvije runde, prvu i treću sa 3:2. Presudila je druga runda koju su suci jednoglasno 5:0 bodovali za Irca, ali to ne pokazuje pravi odnos snaga u ringu," nedvosmisleno su poručili iz Hrvatskog boksačkog saveza.

"Bernard je dominirao sigurno u prvoj i trećoj rundi, dobro se kretao i pogađao Lennona, a bodovima je to bilo izraženo u premaloj razlici 3:2 za Grgića. Pogotovo je čudan bio kriterij estonskog suca koji je sve tri runde dodijelio Ircu Lennonu, kao i suca u ringu koji je možda i desetak puta opomenuo Irca zbog spuštanja glave, a nijednom se nije odlučio kazniti ga javnom opomenom!?"

Bernard, koji je inače član zagrebačkog BK Nokaut, tako se nesretno morao oprostiti od četvrtfinala i borbe za europske medalje, bez obzira na maksimalnu pripremljenost i kvalitetnu izvedbu.

"Čestitke Bernardu i treneru Yousefu Hasanu na kvalitetnoj i maksimalno srčanoj borbi na Europskom prvenstvu, koja je nezasluženo presuđena protiv njega!"