°C 6

Baković predvodio Bikove u Austriji: Bitna pobjeda za naše samopouzdanje

11.11.2021.

Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u svom prvom nastupu bez dugogodišnjeg 'kormilara' Josipa Sesara stigli su do prve gostujuće pobjede u Alpe Adria Cupu.

Kod austrijskog prvaka BK IMMOunited Dukes Bikovi su bili uvjerljivi, opravdali su ulogu favorita, slavili su sa 78:96 te su stigli na korak od plasmana u četvrtfinala ovog srednjoeuropskog regionalnog natjecanja.

Predvodio je Marko Baković s 26 poena i pet skokova, Mate Kalajžić je dodao 14 koševa, pet skokova i četiri asistencije, dok je 14 ubacio i Uljarević. Dvoznamenkasti učinak imali su još i Kapusta, s 12 poena i devet skokova te Ante Mašić s 11 koševa.

"Bila je ovo jedna bitna pobjeda za naše samopouzdanje pogotovo sad nakon nenadanog odlaska našeg trenera. Drago mi je da smo na ovaj način pokazali da smo grupa, da smo ekipa i da na gostujućem terenu možemo ovako dobro odreagirati. Pobijedili smo jednu solidnu ekipu na njihovom terenu i sad moramo nastaviti ovako dalje," istaknuo je Baković.

"Na kraju smo relativno lagano priveli utakmicu kraju s velikom razlikom. U početku nije bilo baš najbolje. U prvoj četvrtini se nismo najbolje snalazili u obrani i nije bilo dobre komunikacije. Međutim, kako je vrijeme prolazilo adaptirali smo se na njihov napad, podigli smo agresivnost u obrani i na kraju zasluženo slavili. Čestitam svojim dečkima," rekao je nakon važne pobjede trener Bože Radoš, koji je bio Sesarov pomoćnik,

Goričanima je ovo treća pobjeda u četvrtom nastupu u Alpe Adria Cupu i za prolazak skupine potrebna im je jedna pobjeda protiv poljske ekipe Dabrowe Gornicze, u preostala dva susreta. 

U HT Premijer ligi Gorica je na šestoj poziciji s pet pobjeda i četiri poraza, a u idućem kolu, u ponedjeljak, Bikovi gostuju kod Zadra.