°C 8

Babec: Dočekujemo ih s respektom, ali znamo svoje kvalitete i gdje smo najopasniji

28.08.2020.

Damir Žbulj

Mladi Slavonac Hrvoje Babec objeručke je u novoj sezoni zgrabio svoju priliku te se u prve dvije utakmice ustalio u početnoj postavi trenera Dambrauskasa.

Gorica je slavila i u Varaždinu i Koprivnici, a kako to često nogometni stratezi znaju kazati - pobjednička momčad se ne mijenja.

Talentirani 21-godišnji veznjak trebao bi prema tome i u petak protiv Šibenika dobiti punu minutažu...

"Nakon ta dva gostovanja, koja su za svaku ekipu teška, mislim kako smo ih odradili jako dobro, što se na kraju i vidi po bodovima."

"Jako je to bitno za naše samopouzdanje i u izuzetno pozitivnom raspoloženju dočekujemo utakmicu protiv Šibenika. Nadam se kako će i ona završiti pozitivno za nas," naglasio je Babec.

"Pripremamo se kao i za svaku utakmicu, dočekujemo Šibenik s respektom i velikim poštovanjem, ali mi isto tako znamo svoje kvalitete, znamo gdje smo najopasniji. Radili smo dobro i moramo se pridržavati trenerovih zahtjeva kako bismo utakmicu završili sa što boljim rezultatom. Zna se naš cilj, a to je sigurno pobjeda," dodao je.

-->> Šibenik prvi gost Gradskog stadiona: Najopasnije bi se sada bilo opustiti

Motivacije ne bi trebalo izostati...

"Svaku utakmicu dajemo sto posto pa će tako biti i protiv Šibenika. Dat ćemo sve za nova tri boda. Oni su novi u HNL-u, željet će se dokazati i pokazati da vrijede i da mogu ostati u ligi. Nadamo se kako će sve završiti pozitivno za nas," zaključio je Slavonac u redovima turopoljskog prvoligaša.

U subotu će u trećem kolu HT Prve lige Rijeka u 'kvarnerskom derbiju' dočekati Istru 1961, dok je Hajduk na Poljudu domaćin Slaven Belupu. U nedjelju Lokomotiva gostuje u Varaždinu, a na Maksimiru se igra derbi Dinama i Osijeka.

HT Prva liga:
1. Dinamo 2 +7 6
2. HNK Gorica 2 +5 6
3. Hajduk 2 +3 6
4. Rijeka 2 0 3
5. Varaždin 2 -3 3
6. Lokomotiva 2 -5 3
7. Osijek 2 -1 1
8. Slaven Belupo 2 -1 1
9. Šibenik 2 -2 0
10. Istra 1961 2 -3 0

(Foto: HNK Gorica)