°C 24

Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna

31.01.2019.

Petar Brnada

Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, u srijedu je obišao Područnu školu u Lupoglavu, u općini Brckovljani, u čiju je obnovu tijekom proteklih šest godina uloženo gotovo 4,5 milijuna kuna.

Naime, od 2013. do 2018. godine na školi je sanirano krovište, rekonstruirane su stropne ploče, uređeno je prizemlje škole, a izvedena je i nova fasada te su opremljene učionice.

Škola je lani dobila i najmoderniju pametnu interaktivnu ploču, a kako se zahvaljujući ovoj ploči odvija nastava, i koje sve mogućnosti ona pruža, tijekom obilaska škole prezentirano je županu Kožiću i njegovim suradnicima.

-Veseli što se u nastavi koristi najmodernija tehnologija i što je ovakvu ploču, među prvima, dobila jedna mala, područna škola. U proračunu za 2019. osigurali smo 2,2 milijuna kuna za nabavu pametnih interaktivnih ploča. Po jednu će dobiti sve osnovne i područne škole s osmogodišnjim obrazovanjem- rekao je župan dodavši da pametna ploča omogućuje djeci prihvatljiviji i lakši način usvajanja novih znanja.

Kožić je uz to kazao da ploča i nastavnicima omogućuje visoki stupanj interakcije s učenicima, a podsjetio je i na dosadašnja ulaganja Županije u energetsku obnovu škola te najavio nova.

Energetski se planira obnoviti pet škola u što će se uložiti ukupno 64 milijuna kuna od čega će pola potrebnog iznosa osigurati Županija, a pola stiže iz europskih sredstava.

Foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna Župan obišao školu u Lupoglavu u koju je uloženo 4,5 milijuna kuna