°C 9

Župan Kožić nagradio srebrnog paraolimpijca Velimira Šandora

02.09.2021.

Maja Peranić

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio bacača diska Velimira Šandora, osvajača srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

-Od srca ti čestitam na ovom velikom rezultatu! Plasirati se na paraolimpijske igre u Tokio bio je veliki uspjeh, a vratiti se iz Tokija sa srebrnom medaljom oko vrata je uspjeh vrijedan divljenja– rekao je župan Kožić uručivši Šandoru Županijsku nagradu u iznosu od 15.000 kuna.

-Nakon bronce iz Ria de Janeira i srebra, želimo ti da svoj sportski put na sljedećim igrama u Parizu okruniš zlatom – poručio je Kožić.

-Dojmovi iz Tokija se ne sliježu, dapače, svaki dan ih je sve više. Vjerovao sam da mogu osvojiti medalju. Nemam riječi kojima bih opisao ovaj osjećaj - rekao je Šandor dodavši -čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac.

Inače, Šandor je do srebra stigao s rezultatom 19.98 metara, dok je zlato osvojio Poljak Piotr Kosewicz s četiri centimetara boljim rezultatom. Broncu je osvojio Indijac Vinod Kumar bacivši disk 19.91 metara.

Šandor se zahvalio županu na nagradi te poručio:

-Kad god smo nešto tražili od Županije dobili smo podršku.

Osvrnuo i na uvjete na samom stadionu u Tokiju koji su radi temperature i vlage bili teški unatoč intenzivnim pripremama. Njegov trener Ivan Čengić istaknuo je kako je iza njih težak rad, a da na treninzima nije bilo poštede te da se radilo i po suncu i kiši, ali je Velimir došao maksimalno pripremljen u Tokio.

-Zagrebačka županija ulaže ozbiljna sredstva u rad sportaša s invaliditetom i jedina je županija u Hrvatskoj koja u proračunu ima posebnu poziciju za Sportski savez osoba s invaliditetom – pojasnio je predsjednik županijskog Saveza Darko Matić. Naglasio je kako se sredstva uložena u sport višestruko vraćaju te da sam Šandor ima dvije europske, dvije svjetske i dvije paraolimpijske medalje.

(Zagrebačka županija)