°C 29

Zgrada gradske uprave u Zelini kreće u energetsku obnovu

02.04.2019.

Petar Brnada

Predstavnici zajednice izvođača radova i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline, Hrvoje Košćec, u ponedjeljak su potpisali ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave u kojoj osim gradskih službi djeluju i mnogi druge županijske i državne službe.

Kako su izvijestili iz Grada, zajednicu ponuditelja čine tvrtke: BMD STIL d.o.o., Nenad Kuzman, vlasnik obrta „PLINO SERVIS“, Jelena i Tomislav Cvrlja, vlasnici obrta „ELEKTROINSTALACIJE“ i IZOLAMONT d.o.o. , a izabrani su u otvorenom postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuđači.

Ugovorena cijena radova, zajedno s PDV-om iznosi 3.984.650,41 kuna, a obuhvatit će toplinsku izolaciju vanjskih zidova i stropova prema negrijanom prostoru tj. tavanu te rekonstrukciju sustava grijanja.

-Cilj obnove zgrade je osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Rekonstrukcijom sustava grijanja, na godišnjoj razini, vrijednosti potrošnje energije smanjiti će se 59.47%. Osim što će zgrada biti energetski učinkovita dobiti će i novu vizuru tako da ćemo do kraja godine imati novouređenu zgradu u samom centru grada- naglasio je gradonačelnik Košćec te spomenuo da je Grad Sveti Ivan Zelina sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurao putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u iznosu od 1.785.243,71 kuna.

Uz zgradu gradske uprave u planu je i energetsku obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina za koju su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj.