°C 24

Zaprešić: Prvi bučomat na kojem osim ulja možete pronaći bučino i pirovo brašno

08.01.2020.

Romana Šimek

Svim stanovnicima zaprešićkog kraja dobro će doći informacija da je uz gradsku tržnicu otvoren prvi automat u Hrvatskoj za prodaju bučina ulja. Radit će 24 sata na dan, a za kvalitetu odgovara obitelj Vugec, čije je ulje sve traženije.

Građanima tako proizvod bliže, a za proizvođača je to širenje prodaje. -Prodaja se godinama povećavala. Zadnjih pet godina se bavimo bučinim uljem. Stalno tržište traži novitete i onda smo razmišljali kako ljudima ponuditi nešto novo-, kaže direktorica Stočarstva Vugec Helena Fabek.

Na automatu se uz bučino ulje prodaju i bučino i pirovo brašno. U planu je proširenje asortimana. Prodavat će i praline s bučinim uljem i bučinim brašnom te čokoladu od bučinih proizvoda.

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata - sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija. Županija ima mjeru kojom pomaže poljoprovrednicima od 30, 50 do 70% ovisno od statusa. U ovom slučaju povratak troškova je 70%, rekao je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević.