°C 18

Zaprešić: Otuđili od inox bačvi, motokultivatora do škara za živicu i pedala za video igre

30.01.2024.

Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 30 i 46 godina zbog sumnje u počinjenje čak 19 kaznenih djela na širem zaprešićkom području. Riječ je o teškim krađama provaljivanjem, od kojih je sedam ostalo na pokušaju. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da se su osumnjičeni od 1. siječnja 2023. do 27. siječnja 2024. godine na području Zaprešića, neovisno o dobu dana provaljivali u obiteljske kuće, vikendice, garaže i spremišta s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari. Sumnja se da su dolazili do objekata u Harmici, Gornjem Laduču, Šenkovcu, Gornjoj Pušći, Hrastini, Vukovom Selu, Celinama Goričkim, Mariji Magdaleni u koje su potom provalili na način da su prikladnim alatom obijali vrata, prozore, lokote pa su tako otuđili, flakserice, motorne kopačice, električnu špricu, ubodnu pilu, motornu pilu inox bačve, plinske boce, drobilice za grožđe, motorni trimer, motokultivator, prehrambene proizvode, razno oruđe, ručne škare za živicu i slično. Isto tako, u prosincu 2023. godine, sumnja se, nakon što su provalili u obiteljsku kuću u Harmici, otuđili su Xbox 360 konzolu, volan, pedale za video igre i dali se u bijeg-detaljno je izvijestila Policijska uprava zagrebačka.

Pojedine otuđene predmete sakrivali su na adresi prebivališta, gdje su pronađene inox bačve, flakserice, motorna kopačica i puhač za lišće, pa tako sve što je pronađeno u sklopu kriminalističkog istraživanja biti će vraćeno vlasnicima.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 11.470 eura.

-Po dovršenom kriminalističkom istraživanju dvojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće protiv njih je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta trećeg za sada nepoznatog počinitelja nastavlja-javlja policija.

 

(foto:PUZ)