°C 10

Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja

18.03.2024.

Redakcija

U zaprešićkoj Ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u centru grada svečano je otvorena novouređena internistička ambulanta.

Sredstva u iznosu od 30 tisuća eura za uređenje interijera izdvojila je Zagrebačka županija putem Doma zdravlja Zagrebačke županije, dok je za opremu vrijednu gotovo 100 tisuća eura polovicu iznosa osigurao Grad Zaprešić, a ostatak općine Brdovec, Bistra, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća.

Tako će pacijenti s područja koje pokriva Ispostava Zaprešić, ali i ostali kojima je to potrebno, na raspolaganju imati najmoderniju opremu kakvu posjeduju kliničke bolnice, a ona uključuje holter EKG, holter tlaka, ergometrijski sustav, defibrilator, UZV sustav s dvije sonde i spirometar.

-Ovo je veliki iskorak prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti po kojem lokalna i regionalna samouprava imaju mnogo veću ulogu u održavanju standarda i dostupnosti zdravstvene zaštite. Otvorena je najmodernija kardiološka ambulanta u županiji, a možda u ovom trenutku i Hrvatskoj- rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman.

-Zagrebačka županija na svom području nema opću bolnica stoga joj je zadaća u sklopu osam ispostava doma zdravlja osigurati što dostupniju izvanbolničku specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Za ovu internističku ambulantu Zagrebačka županija je u svom proračunu osigurala sredstva za plaće liječnika koji će dolaziti u ovu ambulantu- rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec te dodao kako je Zagrebačka županija kompletno energetski obnovila zgradu ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Zaprešiću u iznosu od 625 tisuća eura.

-Otvaranjem ove ambulante omogućili smo građanima Zaprešića i okolnih općina da dijagnostiku vezanu uz kardiovaskularne bolesti, umjesto u zagrebačkim bolnicama, obavljaju u zaprešićkom Domu zdravlja- istaknuo je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

 

(Foto: Zagrebačka županija)

 

Galerija slika

Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja Zaprešić dobio modernu internističku ambulantu u Domu zdravlja