°C 14

Za novi vrtić u Križu iz EU fondova stiže gotovo šest milijuna kuna

02.04.2019.

Petar Brnada

Projekt izgradnje novog dječjeg vrtića u Općini Križ dobio je zeleno svijetlo Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pa je temeljem kriterija i dobivenog broja bodova Općina ostvarila intenzitet potpore u visini od 90 %, što znači da će za izgradnju dobiti gotovo šest milijuna kuna.

Naime, projekt je prijavljen na natječaj za operaciju 7.4.1. \’\’Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ Programa ruralnog razvoja, a sada je Agencija donijela Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu i utvrdila da je prvi dio Zahtjeva za potporu Općine Križ pozitivno riješen.

Kako je naglasio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, riječ je o najvećem financiranju nekog projekta na području Općine Križ do sada i to sredstvima iz EU fondova, no pred Općinom Križ još je veliki administrativni posao, a prije svega predstoji potpisivanje Ugovora o financiranju te podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu.

Iz Općine Križ kazali su da je cilj izgraditi novi dječji vrtić do početka nove pedagoške godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 9.299.076,25 kuna od čega je vrijednost radova i opreme 8.806.900,00 kuna.

Foto: Općina Križ