°C 18

Vukovinsko polje: Niče logistički centar vrijedan 18,5 milijuna eura

14.08.2018.

Redakcija

Na području poduzetničke zone Meridian 16 u Vukovinskom polju niču prvi obrisi novog logističko-distribucijskog centra vrijednog 18,5 milijuna eura kojeg gradi Atlantic grupa.

Trenutno su u tijeku radovi na betonskoj konstrukciji budućeg logističkog centra, a u pogonu su dva velika krana, nekoliko manjih dizalica te kamioni, bageri i ostala građevinska mehanizacija.

Kako smo već pisali, Atlantic grupa,inače u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija, i građevinska kompanija Kamgrad na proljeće su potpisali ugovor o izgradnji i dugoročnom zakupu nove lokacije centralnog logističko-distribucijskog centra (LDC) u poduzetničkoj zoni Vukovinsko Polje gdje će se riješiti rastuće potrebe kompanije.

Investicijom će Atlantic dobiti novi i suvremeni logistički centar i time objediniti skladišne kapacitete na području grada Zagreba. Građevinska kompanija Kamgrad s vrha ljestvice domaćih građevinara uzela je u razmatranje i odabrala geografsku lokaciju u blizini Velike Gorice, posebice uzimajući u obzir sve elemente važne za osiguravanje poslovne održivosti projekta, npr. transportne udaljenosti, troškove najma i slično.

Podsjetimo, u prvoj fazi izgradnje osigurat će se skladišni kapacitet od 30.000 paletnih mjesta. Unatoč dobrom geografskom položaju Lijepe naše i značaju u tranzitu, po mišljenju stručnjaka s tržišta nekretnina još su na niskim razinama ulaganja u industrijskom segmentu, pa tako i zadnje velike logističke investicije datiraju iz 2015., kad su realizirani novi skladišni prostori za potrebe Kauflanda i Ralua.