°C 24

Vrbovec: Nastavlja se sufinanciranje rada T2 tima hitne medicine

08.01.2020.

Romana Šimek

Za kvalitetniju dostupnost hitne medicine u noćnoj smjeni na području Vrbovca te pet okolnih općina i ove godine će brinuti dodatni T2 tim hitne medicine, priopćili su danas iz Zagrebačke županije

Kako navode, ugovor o nastavku sufinanciranja s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom potpisali su predstavnici grada Vrbovca i općina Farkaševac, Rakovec, Dubrava, Preseka i Gradec.

Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200.000 kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati polovicu iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na općine. 

Kako prenosi županija, ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik prilikom potpisivanja ugovora zahvalio je na suradnji. -U hitnoj medicini manje više nemamo problema, jer pomažemo jedni drugima, no problemi postoje u sanitetskom prijevozu i T2 timu, što nažalost nije dovoljno prepoznato od strane HZZO-a, a potrebe su sve veće kako starimo kao nacija i ovo nam je izuzetna pomoć-, rekao je Gajnik.

-Ako smo s ovim i jedan život spasili, puno smo napravili, poručio je načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić. S tim se složila i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. -Život nema cijenu i nadam se da će ovo koristiti svim našim stanovnicima-, poručila je. 

foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL