°C 2

Vrbovec krenuo s isplatom božićnica za umirovljenike

19.11.2020.

Petar Brnada

Grad Vrbovec danas je započeo s isplatom božićnica za umirovljenike. Iz Grada javljaju da se zbog pandemije korona virusa isplata ove godine neće vršiti po društvenim domovima već će vrbovečkim umirovljenicima njihove božićnice raznositi poštanski službenici.

-Ovakvo rješenje podjele božićnica preko pošte Grad će koštati puno više nego kad smo ih sami dijelili, ali zdravlje naših sugrađana nam je na prvom mjestu. Tim više što su upravo umirovljenici rizična skupina pa smo ih na ovaj način pokušali maksimalno zaštiti, a da im se opet uruči taj mali dar Grada povodom blagdana- izjavio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Za podjelu božićnica ukupno je osigurano 400.000 kuna. Iznosi božićnica isti su kao i lani. Svi umirovljenici s mirovinama do 2.000 kuna dobit će po 200 kuna, a oni s mirovina od 2.000 – 4.000 kuna dobit će božićnice od 100 kuna. Važno je napomenuti kako u ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze i domaća i strana mirovinska primanja.

-Ovo je treća godina kako Grad dijeli Božićnice, nakon kaj ih šest godina nije bilo. Moramo spomenuti kako popisi koje smo dobili od mirovinskog nisu savršeni. Većinom ne obuhvaćaju umirovljenike koji u trenutku odlaska u penziju nisu imali prijavljeno prebivalište u Vrbovcu i koji nisu na mirovinskom prijavili promjenu adrese. U svakom slučaju svi koji do 7. prosinca ne prime božićnice mogu se javiti u Grad kako bi dobili svoje božićnice- pojasnio je gradonačelnik Kralj.

Tako iz Grada napominju da umirovljenici koji do 7. prosinca ne dobiju božićnice putem pošte, prijaviti se mogu do 23. prosinca putem e-maila bozicnice@vrbovec.hr <mailto:bozicnice@vrbovec.hr> ili iznimno osobnim dolaskom u prostorije Grada Vrbovca. U prijavi je potrebno dostaviti:

1. presliku osobne iskaznice

2. odrezak mirovine ili obavijest o mirovinskim primanjima izdan od banke (ne starija od dva mjeseca) iz koje je vidljiva visina mirovinskih primanja kao i osobni podaci umirovljenika (mora biti vidljiv OIB umirovljenika)

3. kopija bankovnog računa

 

 

Foto: Grad Vrbovec