°C 25

Vlada RH darovala HNS-u zemljište u Velikoj Gorici za gradnju nogometnog kampa

20.05.2023.

Redakcija

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Velike Gorice izmjenama prostornog plana ispunilo sve preduvjete koje su zadane pred Grad kako bi Velika Gorica postala dom hrvatskog nogometa gradnjom nacionalnog nogometnog kampa, Vlada Republike Hrvatske upravo je predmetno zemljište na današnjoj sjednici darovala Hrvatskom nogometnom savezu čime se iz priprema kreće u realizaciju projekta.

- Donosimo važnu odluka koja nije samo bitna za Grad Veliku Goricu već i za hrvatski sport, za nogomet, rješavamo pitanje darovanja nekretnine za izgradnju velikoga centra za razvoj i eduakciju sportaša i trenera – rekao je u uvodu sjednice Vlade RH premijer Andrej Plenković-

Nekretnina na križanju Avenije Ivana Pavla II i velikogoričke obilaznice u državnom vlasništvu veličine je preko 92 tisuće četvornih metara te je procijenjene vrijednost 4,2 milijuna eura te je HNS dužan u roku kraćem od 5 godina realizirati projekt.

Ministar Branko Bačić rekao je kako gradnja nogometnog kampa podrazumijeva gradnju centra s 4 nogometna igrališta, izgradnju multifunkcinalne sportske dvorane te ugostiteljske sadržaje za smještaj i prehranu korisnika kampa.

- Grad Velika Gorica je upravo jučer donio izmjenu urbanističkoga plana kojim je omogućio da se na ovoj nekrenitni izgradi nogometni kamp. Moram se zahvaliti na aktivnostima HNS- u i posebno velikogoričkom gradonačelniku Ačkaru koji je promptno i brzo usuglasio sve potrebne akte na području Grada Velike Gorice kako bi se ovaj projekt realizirao - u obrazloženju odluke rekao je ministar Branko Bačić.

Ovime je Vlada RH daljni proces gradnje kampa predala Hrvatskom nogometnom savezu koji je investitor ovoga projekta, a kome će, kako je jučer rekao gradonačelnik Ačkar, Velika Gorica biti partner da se investicija realizira što prije.

- Mi ćemo i nadalje podržavati jednu takvu investiciju koja će obogatiti sadržaj našeg grada, privući investicije i mislim da ćemo tek s godinama postati svjesni koliko je bitno ovo što se danas dogodilo. Veseli činjenica, da je Velika Gorica, kao što sam rekao u izbornoj noći, iznad svake stranke iznad svake ideologije, što se danas potvrdilo i stoga i hvala svima koji su sudjelovali i koji će sudjelovati u tome da je Velika Gorica postala dom hrvatskog nogometa-rekao je jučer gradonačelnik Ačkar.

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zahvalio se Vladi RH, ali i Gradu Velikoj Gorici na ovoj odluci važnoj za budućnost hrvatskog nogometa.

- Želim zahvaliti Gradu Velikoj Gorici na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, koji su od početka pokazali veliku želju da ovaj kamp bude u Velikoj Gorici, a pritom su tu ambiciju pratili i brzim, hrabrim i jasnim odlukama. Stoga sam uvjeren da će nam Velika Gorica biti sjajan partner za ovaj kapitalni projekt kojem se može veseliti svaki član nogometne obitelji.