°C 28

Vikend-rekorder vozio Rugvicom s 2,36 promila

28.07.2020.

Ivana Ćurić

Policija je u danima vikenda provodila preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozača na području cijele Policijske uprave zagrebačke.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 605 prometnih prekršaja, od čega 54 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 282 prekršaja nepropisne brzine, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 62 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 139 ostalih prekršaja.

Vikend rekorder s najviše promila uhvaćen je ovoga puta u Rugvici.

- U nedjelju nedugo iza ponoći 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,36 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kroz naselje Rugvica. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva-izvijestili su iz PUZ-a.

Prilikom provođenja akcije šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, dok je devet osoba uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 54 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 12 vozača (12,2%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 12 mladih vozača (12,2%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. Jedna osoba testirana je na opojne droge.