°C 10

Velika Gorica: Asfaltirane lokalne prometnice na Plesu, u Lukavcu i Krušaku

05.03.2024.

Redakcija

Ukupne vrijednosti oko 220.000 eura gradonačelnik Krešimir Ačkar je obišao danas dovršene radove na asfaltiranju prometnica na tri lokacije na području Velike Gorice, od Gradske četvrti Pleso, do Lukavca i Krušaka.

Na Plesu je asfaltirana Čužićeva ulica, za koju investiciju je Grad Velika Gorica izdvojio nešto više od 29 tisuća eura.

-Ponovno smo na Plesu, ovoga puta u Čužićevoj ulici koja je dobila novi asfalt. Asfaltirana je spomenuta ulica između Pleške i Ul. Šandora Brešćenskog, to je također bio važan projekt Gradske četvrti, doselilo se ovdje i nekoliko novih obitelji, pa smo u dogovoru s gradonačelnikom i Gradskom upravom osigurali da imaju što bolje uvjete za život-rekao je Slavko Perković, predsjednik Gradske četvrti Pleso.

Nakon dugo godina čekanja ulica Lužec u Lukavcu dobila je asfalt. Asfaltirano je 730 metara ulice, a vrijednost radova iznosi nešto više od 89 tisuća eura.

-Zadovoljni smo učinjenim unazad dvije i pol godine u Lukavcu. Imamo dobru suradnju s Gradom- kazao je Ivica Varčec, predsjednik Mjesnog odbora Lukavec.

Nakon Plesa i Lukavca u današnjem obilasku gradoaečlnik je obišao i Mjesni odbor Velika Buna, točnije naselje Krušak gdje je također investirano u asfaltiranje ulice.

-Zbog nedostatka asfalta bila je narušena kvaliteta života stanovnika. Pokušavamo riješiti problem neasfaltiranih ulica na području našeg grada. Ukupna vrijednost radova u ove tri ulice je 220 tisuća eura. Nastavit ćemo podizati kvalitetu života, do kraja mandata planiramo asfaltirati sve ulice koje do sada nisu imale asfalt- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska asfaltiranih ulica.

- Još 2010. godine pisali smo peticiju za dobivanje asfalta. Automobili su nam bili stalno u prašini i blatu. Sretni smo što smo ga konačno dočekali- kazao je žitelj Krušaka Ivan Kotrman.