°C 14

Uskršnja rekorderka u promilima je 64-godišnjakinja zaustavljena u Velikoj Gorici! Vozila sa skoro 3 promila!

06.04.2021.

Maja Peranić

PU zagrebačka provela je pojačan nadzor prometa na svim cestama svoga područja. Namjera je bila suzbijanje najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Ukupno je evidentirano 449 prometnih prekršaja, od čega 27 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 149 prekršaja nepropisne brzine, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 159 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi zabilježena je kod 64-godišnje vozačice koja je zaustavljena u Miošićevoj ulici u Velikoj Gorici na sam Uskrs u večernjim satima. Izmjerena su joj gotovo 3 promila.

-U nedjelju, 4. travnja oko 22 sata, 65-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici. Provedenim nadzorom je utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (2,72 g/kg) i to za vrijeme dok joj je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom. Isključena je iz prometa i smještena na otrježnjenje dok će protiv nje biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu-izvijestila je policija.