°C 25

Uručene diplome polaznicima radionice pripreme i provedbe EU projekata

29.11.2019.

Romana Šimek

Kako bi se iz europskih fondova povuklo što više sredstava, Zagrebačka županija organizira radionice pripreme i provedbe EU projekata za svoje zaposlenike, zaposlenike trgovačkih društava i ustanova kojima je osnivač, zaposlenike gradova i općina... Posljednja edukacija organizirana je za zaposlenike škola, a uspješno su je završile 23 osobe. Diplome o sudjelovanju na radionici, na kojoj su naučili kako pripremiti projektni prijedlog i prijaviti ga za bespovratna sredstva Europskoga socijalnog fonda, polaznicima je uručila zamjenica župana Nadica Žužak.

-Veseli kada se prilika za dodatno obrazovanje može pružiti i djelatnicima škola. Na ovoj edukaciji dobili ste alat kroz koji ćete svoje ideje i projekte moći staviti na papir, prijaviti ih i za njih dobiti europska sredstva-, rekla je zamjenica, dodavši da je edukacija bila iznimno zanimljiva, a polaznici kreativni.

-Prema riječima vašega predavača, na radionicama ste već razradili konkretne projekte. Treba ih još samo malo 'popeglati' i modificirati da bi bili spremni za prijavu-, dodala je zamjenica. Rekla je da Županija značajan iznos europskoga novca koristi za energetsku obnovu školskih objekata.

-Naši projekti odnose se na obnovu zgrada, na infrastrukturu, a vaši će se odnositi na ljude. Sve to doprinijet će da kvaliteta obrazovanja bude na primjerenom nivou-, rekla je Žužak.

Velimir Kokot, pročelnik Županije za EU fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, rekao je da je ova edukacija organizirana jer je Županija detektirala mogućnost povlačenja dodatnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda za projekte koji imaju utjecaja na rad u školama.

-Želimo da projekti nastaju i od onih koji rade u školama, da to bude nadogradnja našem ulaganju u školstvo. U konkretnom slučaju radi se o soft projektima, primjerice, od razmjene učenika do nabave specijalizirane školske opreme“, pojasnio je Kokot. Rekao je da je Županija polaznicima edukacije dala znanje, najbolji alat s kojim mogu ostvariti projekte na korist učenika i svoje škole-. Podsjetio je da je Županija s ovakvim edukacijama počela prije pet godina i da je njima dosad educirano 135 osoba.

Edukacija za zaposlenike škola, u trajanju od po pet dana, organizirana je u prostorima OŠ Pisarovina i OŠ Braće Radića u Kloštru Ivaniću.