°C 11

Učenici srednjih strukovnih škola iz cijele županije odmjerili snage u Velikoj Gorici

24.01.2023.

Redakcija

Velika Gorica ugostila je jučer natjecanje učenika strukovnih škola. Snage su odmjerili učenici iz Samobora, Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Dugog sela, Vrbovca te domaćina Srednje strukovne škole Velika Gorica. Učenici su se natjecali u vještinama  automehaničar/automehatroničar te instalater kućnih instalacija/instalater grijanja i klimatizacije. Natjecanje je održano u sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju.

U konkurenciji  instalateri grijanja i klimatizacije: Najbolji su bili Ivan Vranešić i Stjepan Skrbin (Velika Gorica) 118 od mogućih 146 bodova (mentori Zoran Lovrić i Nikola Cerovski), drugo mjesto osvojili su  Stjepan Šeb i Nikola Marečić (Jastrebarsko) 96/146 (mentor Josip Bilić), a treće Karlo Grahovac i Lovro Grahovac (Velika Gorica) 94/146 (mentori Zoran Lovrić i Boško Lukić).

U kategoriji automehaničari/automehatroničari: Prvo mjesto osvojio je Matija Turković (Velika Gorica) 97.73 bodova (mentor Mato Culović), drugo Ivan Vukmanić (Velika Gorica) 95.45 (mentor Ivica Pavlović), a treće Patrik Grdović (Samobor) 93.18 (mentor Dario Mučnjak).

Ravnatelj Miroslav Antolčić se zahvalio svim sudionicima natjecanja, učenicima, mentorima i ocjenjivačkom povjerenstvu na odličnom natjecanju i korektnom ponašanju svih sudionika.

- Ovo natjecanje važno je za popularizaciju strukovnih zanimanja te za povezivanje svih devet strukovnih škola Zagrebačke županije. Isto tako važno je i zbog toga da učenici steknu nova iskustva i dodatno razviju svoje vještine te da ih pripremimo za realni život. S druge strane natjecanje je odlična prilika za umrežavanje mentora, nastavnika i ravnatelja škola, a sve kako bismo svi zajedno radili na unaprjeđenju struke – istaknuo je Antolčić.

Foto: Facebook/Srednja strukovna škola Velika Gorica