°C 21

Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije

14.09.2022.

Redakcija

Ove godine Velika Gorica je kao domaćin Dana učeničkih zadruga u Zagrebačkoj županiji ugostila 25 učeničkih zadruga koje su predstavile svoje radove našim mještanima.

Štandovi su se šarenili maštovitim predmetima koje su učenici sami izradili i ponosno prezentirali. Moglo se naći ukrasnih narukvica i ogrlica od keramike i perli iz Dugog Sela, ručno šivane torbe iz Jakovlja, biljki, lutkica i drvenih svjetionika iz Zdenca i bilježnica i satova iz Lupoglava, a svoje je ukrasne i kozmetičke predmete predstavila i zadruga Vuzem iz Velike Gorice.

Učenice iz Rugvice pokazale su nam što su sve uzgojile u svom školskom vrtu.

- Svašta smo pripremili. Imamo sadnice, sokove, začinsko bilje, domaće povrće iz naših plastenika - ponudile su nam, a našlo se i kutijica, narukvica i magneta.

Darinka Balen, tajnica produžnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije nije skrivala koliko je ponosna na mlade zadrugare.

- Nama je cilj da kada ova djeca odrastu, mogu uz posao raditi još neto kreativno, kao hobi, ali i da imaju mogućnost da svojim znanjem i rukama stvore dodatnu vrijednost, proizvod koji će moći prodati. Stvoriti nešto vlastitim rukama je neprocjenjivo – pohvalila ih je Balen.

- Naše zadrugarstvo u županiji raste. Zadruge su u sklopu osnovne škole, i bave se različitim djelatnostima. Najčešće izrađuju razne tvorevine, mnogi imaju vrtove gdje uzgajaju proizvode i bave se voćarstvom – rekao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, obrazovanje i sport, Neven Topolnjak i poželio dobrodošlicu svim učenicima.

Podršku je učenicima dao i zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Kolarec.

- Mi kao županija već više od 20 godina potičemo i dajemo punu podršku učeničkim zadrugama kojih je na našem području u 9 gradova i 25 općina imamo 40 učeničkih zadruga. Oni zaista rade kvalitetan i dobar posao. Mladi ovim putem iskazuju kreativnost i zaslužuju podršku Zagrebačke županije i jedinica lokalnih uprava u kojima jesu. Zagrebačka županija tako je ove godine izdvojila 133 tisuće kuna za njihov rad i djelovanje – rekao je Kolarec.

Koliko su uspješne naše učeničke zadruge pokazuje i činjenica da ćemo tri zadruge iz Zagrebačke županije vidjeti i na 34. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati od 27. do 30. rujna u Vinkovcima.

Galerija slika

Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije Učenici predstavili pregršt maštovitih rukotvorina za Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije