°C -4

U subotu potpisivanje peticije za ukidanje cestarine u Ivaniću

24.11.2020.

Maja Peranić

Osim online, peticija kojom građani traže ukidanje naplate cestarine od Zagreba do Ivanić Grada i susjednih općina Križ i Kloštar Ivanić u oba smjera, organizira se i na javnim mjestima na području grada. Tako će se ove subote, 28. studenog, održati u na Trgu Vladimira Nazora te na parkiralištu kod Kraša.

Potpisivanje organizira Građanska inicijativa za ukidanje plaćanja cestarine na relaciji JEŽEVO - IVANIĆ- KRIŽ, a svatko tko želi može mu pristupiti u subotu od 9 do 12 sati na Trgu Vladimira Nazora (kod sata) te na parkiralištu kod Kraša (izlaz/ulaz na autocestu).

Peticija se može potpisati u isto vrijeme i u Kloštar Ivaniću, u centru dok na području Križa rade volonteri koji prikupljaju potpise, a možete im se javiti na telefon 091 457 4120.

Podsjetimo, građani Ivanić Grada i susjednih općina aktivirali su se s ciljem prikupljanja potpisa za ukidanje naplate cestarine između njihova grada i glavnog grada Hrvatske, nakon što su to uspješno učinili građani Jastrebarskog. Naime, upravo građani ta dva grada i susjednih općina jedini su na području Zagrebačke županije koji plaćaju cestarinu na autocesti do Zagreba.