°C 4

U samoizolaciji razred škole u Zaprešiću te dva razreda u Velikoj Gorici! Još 23 osobe zaražene!

08.10.2020.

Maja Peranić

Na području Zagrebačke županije 23 su novooboljele osobe, a u samoizolaciji je jedan razred srednje škole u Zaprešiću te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici.

Najnoviji podaci o zaraženima koronavirusom na području Zagrebačke županije govore da su u posljednja 24 sata potvrđena 23 nova slučaja zaraze. Županijska slika danas je ovakva: 1 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 8 Grad Velika Gorica, 5 Grad Dugo Selo, 2 Grad Sveti Ivan Zelina, 4 Općina Rugvica, 1 Općina Gradec.

-Od 23 novooboljelih osoba 13 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s domom za starije na području općine Rugvice, dok je za 7 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 81 osobu – priopćila je Zagrebačka županija.

U samoizolaciji je jedan razred srednje škole u Zaprešiću te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici. Ukupno je na području županije koronavirusom zaraženo 309 osoba.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.