°C 4

U Novom Čiču uhvaćen recidivist: S 2,29 promila bio je vikend-rekorder, nakon otriježnjenja završio na sudu

22.02.2021.

Petar Brnada

Tijekom vikenda, od 19. do 22. veljače, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 884 prometna prekršaja, od čega 48 prekršaja vozača s alkoholom, 299 prekršaja nepropisne brzine, 129 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 69 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, osam prekršaja upravljana pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 319 ostalih prekršaja, izvijestili su jutros iz PUZ-a.

Kada je riječ o najvećoj zabilježenoj koncentraciji alkohola kod vozača i vozačica, najviše se „iskazao“ 46-godišnjak koji je u subotu oko 22 sata zaustavljen u Novom Čiču. Utvrđeno je da je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.29 g/kg alkohola u organizmu.

Muškarac je na mjestu događaja uhićen i smješten u prostorije do otriježnjenja nakon čega je uz Optužni prijedlog priveden dežurnom sucu za prekršaje, a iz policije su potvrdili da je riječ o recidivistu.